Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Befektetés - hitel

Közeledik a végtörlesztési igény bejelentésének határideje

2011. December 29. 06:28
Közeledik a végtörlesztési igény bejelentésének határideje
December 30-áig van lehetőség arra, hogy a devizahitelesek rögzített árfolyamon kérhessék tartozásaik végtörlesztését. Az igények benyújtására az év utolsó napjaiban is igen nagy az érdeklődés, de egyelőre nincs olyan bank, amely visszautasítaná a kérvényeket.
Sütő Ágnes a Magyar Bankszövetség marketing vezetője az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a végtörlesztés lehetőségét kihasználni kívánó ügyfeleknek december 30-áig kell benyújtani igényüket. Fontos, hogy kérésükkel azt a bankot keressék fel, amelynél korábban felvették a devizaalapú jelzálogkölcsönt. A hiteleseknek legközelebb a 2012. január 30-i határidőre kell odafigyelniük, eddig kell ugyanis bizonyítaniuk, hogy rendelkeznek a végtörlesztéshez szükséges teljes összeggel, illetve hogy más banknál igényeltek e célból hitelt. Sütő Ágnes hozzátette, hogy a bankszövetség információ szerint jelenleg nincs olyan pénzintézet, amely visszautasítaná a végtörlesztési kérelmeket.

December 30-án jár le a határideje a devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez szükséges iratok leadásának.

December 30-ig lehet benyújtani a végtörlesztési igényeket

Magyarországon szeptember 29-e óta van lehetőség arra, hogy a devizahitelesek rögzített árfolyamon, egy összegben kérhessék tartozásaik visszafizetését. A kormány otthonvédelmi akcióterve a svájci frank árfolyamát 180 forintban, az euróét 250 forintban, a japán jenét pedig 2 forintban állapította meg. További segítség a bajba jutott hitelesek számára, hogy a kormány és a Magyar Bankszövetség december 15-én olyan megállapodást kötött, melynek értelmében a törlesztőrészletekkel elmaradt, nehéz helyzetben lévő adósok tartozását forintra váltják, 25 százalékát pedig el is engedik, továbbá a rögzített árfolyamon törlesztőknek a gyűjtőszámlán jelentkező kamatot nem, csak magát a tőkét kell megfizetniük. A bankok oldalán fellépő veszteségeket a kormány új kompenzálja, hogy azok 30 százalékát a pénzintézetek leírhatják a bankadóból.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu