Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.15. - szombat, Mária napja van.

Befektetés - hitel

Közel 100-féle kedvezményes lehetőség kgfb-hez

2017. november 03. 15:38
Közel 100-féle kedvezményes lehetőség kgfb-hez

A Magyar Biztosítók Szövetsége felhívja a figyelmet arra, hogy a biztosító társaságok továbbra is nagyon sok, mintegy 100-féle kedvezmény lehetőségét ajánlják fel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak kialakításánál.

A Mabisz közlemény kiemeli, hogy bár a társaságok a kedvezményrendszerben kisebb módosításokat végrehajtottak, de ezek nem különböznek gyökeresen a korábban alkalmazottaktól. A biztosítók többségénél továbbra is díjkedvezményt kapnak az e-kommunikációt választók. Néhány biztosító kedvezményt ad a nyugdíjasoknak, a közszolgálati dolgozóknak, az egyházi alkalmazottaknak, illetve azok családtagjainak. Továbbra is elterjedt a családosok, a mozgássérültek kedvezménye, illetve az úgynevezett partnerkedvezmény, amely akkor vehető igénybe, ha más biztosítással is rendelkezik az ügyfél az adott társaságnál - sorolja a Mabisz.

 

A biztosító társaságok mintegy 100-féle kedvezményt ajánlanak a kgfb-hez

A Mabisz felhívja a figyelmet arra, hogy a biztosító társaságok továbbra mintegy 100-féle kedvezmény lehetőségét ajánlják fel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak kialakításánál

 

A szövetség felidézi, hogy a jogszabályban rögzítetteknek megfelelően a piaci szereplők november 1-jén éjfélig közzétették az év végi évfordulós szerződésekre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjakat, a 13 piaci szereplő közül 12 társaság új díjat hirdetett meg 2018. január elsejétől, egy társaság továbbra is a korábban meghirdetett díjait alkalmazza jövő év elejétől. A Mabisz közleménye szerint az őszi kgfb-kampány már korántsem érint annyi autóst, mint 2010 előtt, amikor jogszabály határozta meg, hogy minden gépjármű kgfb-szerződésének évfordulója január 1-je. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu