Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.16. - hétfő, Edit napja van.

Befektetés - hitel

Kedvező hírek az OTP háza tájáról - Hitel, kölcsön, lízing

2007. november 18. 10:10
Kedvező hírek az OTP háza tájáról - Hitel, kölcsön, lízing
Hitel, kölcsön, lízing - Az elmúlt napokban kedvező hírek jelentek meg az OTP háza tájáról. A most közzétett, vártnál jobb gyorsjelentés mellett ide sorolható a kisebb oroszországi akvizíció, mely a régiós terjeszkedés szerves része.


A menedzsment által az idei évre kitűzött 211,6 milliárd forintos eredménycél a vártnál jobb harmadik negyedéves számok után elérhetőnek tűnik, bár már itt is érzékelhető némi bizonytalanság. Saját előrejelzésünk szerint 211,8 milliárd forintos nettó eredménnyel zárulhat a 2007. esztendő, amely éves szinten 13,2%-os növekedést jelentene. A 2010-re vonatkozó menedzsmenttervet (2 milliárd euro adó előtti eredmény) továbbra is túlzottnak tartjuk, saját várakozásunk szerint a bruttó eredmény 400-450 milliárd Ft környékére kúszhat fel 3 éven belül. A várható eredményeket figyelembe véve az OTP árazása történelmi és regionális összehasonlításban is igen vonzó: a 2007-es P/E 11,6, amely jóval elmarad a néhány hónappal korábbi 14 körüli értékelési szinttől, és a 17-18 körüli regionális szektorátlagtól is. A hosszú távú növekedési kilátások csak mérsékelten vannak beárazva.

Az elmúlt napokban kedvező hírek jelentek meg az OTP háza tájáról. A most közzétett, vártnál jobb gyorsjelentés mellett ide sorolható a kisebb oroszországi akvizíció (Donszkoj Narodnij Bank), mely a fent említett régiós terjeszkedés szerves része. Bár a részleteken sok múlik, alapvetően pozitívan ítéljük meg a Garancia Biztosító tervezett eladását is, melynek révén az OTP fontos finanszírozási forráshoz juthat, és egyszeri eredményre is szert tehet, a biztosító által jelenleg megtermelt 7-8 milliárdos nagyságrendű éves profit kiesését pedig hosszabb távon ellentételezheti a bankszektorban elérhető dinamikusabb növekedés és a partneri együttműködésből származó jutalékbevétel. Az utóbbi időszak jelentős árfolyamesése tehát elsősorban külpiaci indíttatású volt, szoros összefüggésben az amerikai és más fejlett piacok bankszektorát sújtó pénzügyi válsággal, a jelzáloghiteleken és más portfólióeszközökön keletkezett és még várható tetemes veszteségekkel. Emiatt a bankszektor képviselői globális szinten erőteljes nyomás alá kerültek, és ez alól a kelet-közép-európai régió fundamentálisan kevéssé érintett bankjai sem jelentettek kivételt. Az OTP egyébként a gyorsjelentésben kiemelte, hogy saját portfóliójából gyakorlatilag hiányoznak az érintett kockázatos kihelyezések és származékos termékek.

Mindezeket figyelembe véve a jelenlegi árfolyamon jó vételnek tartjuk az OTP-t, hosszú távon a külföldi leányvállalatoktól várható dinamikus eredménynövekedés erőteljes árfolyamemelkedést alapozhat meg. Ugyanakkor a globális tőkepiaci környezet továbbra is igen bizonytalan, így rövid távon kiszámíthatatlan az árfolyam mozgása. Ajánlásaink változatlanok: rövid távra Felhalmozás, hosszú távra Vétel.


Forrás: www.tozsdeforum.hu


Szóljon hozzá! - >Kedvező hírek az OTP háza tájáról - Hitel, kölcsön, lízing

Hitel linkajánló: hitellink.mconet.biz

Küldjön egy képeslapot ismerősének!


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu