Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.14. - kedd, &Őrs napja van.

Befektetés - hitel

Hitel - OTP Bank - A középtávú kilátások növekedést ígérnek

2008. január 11. 07:56
Hitel - OTP Bank - A középtávú kilátások növekedést ígérnek
Hitel - OTP Bank - Rövid távon csak akkor ugorhat meg az OTP árfolyama, ha az OTP Garancia Biztosítót a piac által várt 500 millió eurónál jóval magasabb áron értékesíti a bankcsoport.
A napokban nem csak azt a korábbi hírt ismerte el az OTP menedzsmentje, miszerint még ez idei első negyedévben értékesítik az OTP Garancia Biztosítót, de az is napvilágra került, hogy az amerikai American International Group Inc, a svájci Zürich Financial Services AG, a holland Aegon NV és a francia Groupama SA pályázik a magyar társaságra.


Mint azt Herczenik Ákos elmondta, más elemzőkhöz hasonlóan, ő is 500 millió euró körüli vételárra számít, amit a piac már be is árazott. Ennyiben tehát most már az a kérdés, hogy a tényleges vételár pozitív, illetve negatív meglepést kelt, vagy igazolja az előzetes várakozásokat. Véleménye szerint rövid távon az OTP árfolyamát csak a vételárral kapcsolatos pozitív meglepetés hajthatja fel, míg a középtávú kilátások a vállalat teljesítménye okán e nélkül is kedvezőek. Hogy mégsincs rövidtávú árfolyam emelkedési kilátás? Ezt azzal magyarázta, hogy a az OTP árfolyamára elsősorban a nemzetközi piaci hangulat hat, s ez az év végi hitelválság miatt - az OTP jó vállalati teljesítménye ellenére is - jelenleg nyomasztóan hat az árfolyamra. A várakozások szerint ez a hangulat ebben a negyedévben már nem is fog lényegesen változni.

A hitelválság annyiban érintheti közvetlenül az OTP-t, hogy az elmúlt időszakban Keleten terjeszkedett, ahol erőteljes volt a hitelezés, s az ezzel szembeállítható források - kötvénykibocsátás - most drágábbak, mint korábban. De ez nem érinti érdemben a bankcsoport eredményességét, s olyanfajta veszteségleírásokra sem kell számítani, amire a közelmúltban a tengerentúlon láthattunk példákat. A bankcsoport szempontjából tehát a Garancia eladása nem a rövid távú eredményesség, vagy likviditás szempontjából fontos, hanem a középtávú akvizíciós tervekhez teremthet a dráguló hiteleknél olcsóbb forrást.

Forrás: www.tozsdeforum.hu


Szóljon hozzá! ->Hitel - OTP Bank - A középtávú kilátások növekedést ígérnek

Hitel online: hitel.mconet.biz

Hitel linkajánló: hitellink.mconet.biz

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

A képgaléria támogatója:


Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu