Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Befektetés - hitel

Fordulat a vállalati és a lakossági hitelezésben

2018. September 03. 15:11
Fordulat a vállalati és a lakossági hitelezésben

A válságot követő hitelleépülés után a vállalati és a lakossági hitelezésben 2015-ben fordulat következett be - mondta Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője.

Kiemelte, a vállalatoknál a fordulópont már 2013-ban látszott, amikor elindult a Magyar Nemzeti Bank 2017-ig tartó növekedési hitelprogramja. Nagy Tamás örömtelinek nevezte, hogy a vállalati hitelezés felfutása széles bázison nyugszik, a teljes vállalati hitelállomány mintegy 12 százalékos bővülést mutatott az elmúlt évben, ezen belül a magyar gazdaság számára fontos kis- és középvállalati szektorban 16 százalékos éves emelkedést mértek az elmúlt tizenkét hónapban. A kkv-szektoron belül 22 százalékkal nőtt a mikrovállalkozások hitelállománya - jegyezte meg.

 

Fordulat a vállalati és a lakossági hitelezésben

A kkv-szektoron belül 22 százalékkal nőtt a mikrovállalkozások hitelállománya 

 

A jegybank főosztályvezetője hangsúlyozta, a lakosság látja, hogy az alacsony kamatkörnyezetben érdemes fixálni a hitelkamatokat. Nagy Tamás rámutatott arra, hogy a lakossági megtakarításokban a bankbetétek nem igazán versenyképesek, ugyanakkor a lakosság számára kifejlesztett állampapírok népszerűek, az inflációt követő állampapírokban további jelentős lakossági megtakarítások várhatók.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu