Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Befektetés - hitel

Folytatódik a tőkepiacok optimizmusa

2013. január 21. 13:55
Folytatódik a tőkepiacok optimizmusa
A tavalyi évben kezdődött tőkepiaci optimizmus az idei évben is folytatódni látszik ami már a reálgazdaságban is megmutatkozhat.
A 2012-es évben hozott jegybanki likviditásbővítő intézkedések pozitív hatással volta a tőkepiacokra, mely hatások az ideié évben már a reálgazdaságban is jelentkezhetnek. Ha a várakozások beigazolódnak akkor a 2012-es évi tőkepiaci optimizmus tovább folyatódik és ezt a reálgazdasági folyamatok is visszaigazolják ami emelkedést eredményez a részvénypiacokon. A részvénypiacokra pozitív hatást gyakorol az Egyesült Államok és a kínai gazdaság stabilizálódása és növekedése. Bár az euróövezetben várhatóan 2013-ban is folyatódik a recesszió a kötvénypiacok nyugalma és a növekedési kép stagnálása is pozitív fejleménynek tekinthető.

 

2013-ban tovább folytatódik a gazdasági recesszió
Az euróövezetben várhatóan 2013-ban is folyatódik a recesszió


Az elkövetkezendő negyedévben az előrejelzések szerint optimista hangulatra lehet számítani a tőkepiac illetve a befektetések szempontjából. Magyarországon várhatóan az idei évben is folyatódik a recesszió így a szakemberek gyenge gazdasági tevékenységre számítanak. Pozitívum azonban, hogy a hazai eszközök alapvetően magasak köszönhetően a kedvező nemzetközi hangulatnak. Az infláció mértéke mérséklődött, ezzel egyidőben csökkent a jegybanki alapkamat. A túlzottdeficit-eljárás várható megszűntetésével pedig megnőhet a gazdaságpolitika mozgástere, és új források állhatnak majd rendelkezésre a gazdaság élénkítéséhez. A figyelem most az új jegybankelnök személyére összpontosul valamint az új elnök várható elképzeléseire és terveire.

 

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu