Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Befektetés - hitel

Folyamatos növekedés az OTP agrár-hitelállományában

2017. október 27. 15:43
Folyamatos növekedés az OTP agrár-hitelállományában

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója közölte, hogy számukra fontos üzleti terület a magyar agrárgazdaság, ezért folyamatosan törekednek az agrár-hitelállomány növelésére.

A bank immár hagyományos őszi Agrárhajó rendezvényén mintegy 400 agrárvállalkozó előtt Csányi Sándor egyik legfőbb célkitűzésének nevezte, hogy az általa irányított pénzintézet Magyarországon az agrár-hitelállományban rövid távon legalább 20 százalékos, vagy azt meghaladó piaci részesedést szerezzen. A jó üzleti pozíció megszerzése és megtartása érdekében alakította ki az OTP az agrárfinanszírozás területén az úgynevezett "zöld folyosót", ami az ágazat szereplői számára innovatív, a beruházási projektekhez kapcsolódó megoldást jelent, és ezzel az ügyintézés átfutási idejét a korábbi háromról egy hónapra sikerült leszorítani - fűzte hozzá a bank elnök-vezérigazgatója.

 

Az OTP Bank az agrár-hitelállományának növelésére törekszik

Az OTP Bank számára fontos üzleti terület a magyar agrárgazdaság, ezért folyamatosan törekszik agrár-hitelállományának növelésére

 

 


Hozzátette, hogy a magyar agrárvállalkozások sikeres finanszírozása stabilitásának megalapozásához a pénzintézet igénybe veszi az Agrár-vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány közreműködését is. Ennek segítségével több olyan fedezet vonható be az ügyletekbe, amit korábban nem lehetett volna bevonni. Emellett az OTP saját cége, a Hungaroprojekt is segíti az agrárvállalkozásokat a cégek tervezett beruházásainak megvalósításában, például pályázatírással, vagy a közbeszerzéshez kapcsolódó feladatok szervezésével, koordinálásával. Mindez elsősorban állattartó-, élelmiszeripari, borászati, kertészeti és öntözésfejlesztési beruházások segítését jelenti. Továbbá jelezte, hogy készül egy átfogó javaslat az OTP banknál az agráriumra vonatkozóan.

 

 

MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu