Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.29. - kedd, Mihály napja van.

Befektetés - hitel

Fellendülést hozhat a hitelpiacon az új lakáshitel

2012. augusztus 22. 15:26
Fellendülést hozhat a hitelpiacon az új lakáshitel
Élénkülést vár a hitelpiacon az a három pénzintézet, mely augusztus közepén vezette be a támogatott lakáshitel-konstrukciót.
Új államilag támogatott lakáshitel-konstrukciót vezetett be augusztus közepével három nagy bank, az OTP, a K&H és az FHB. A hitelhez ötéves támogatási időszak tartozik, a kamattámogatás pedig fokozatosan csökken. Így a támogatás ideje alatt az ügyleti kamat az állami hozzájárulás értékével csökkenti a hitelfelvevő által fizetendő kamat összegét. Az új konstrukció szerint továbbá új lakás vásárlására akár 10 millió forintos támogatás is igényelhető akkor, ha az ingatlan értéke - a telekár nélkül - 30 millió forint alatt van. Igényelhető hozzájárulás lakáskorszerűsítésre vagy használt lakás vásárlására is, legfeljebb 6 millió forint, de ennek feltétele, hogy a vételár, illetve a bekerülési költség nem haladja meg a 15 millió forintot.

Lakáshitel-állomány Magyarországon 2006 és 2011 között

Több mint másfélszeresére nőtt a lakáshitelek állománya öt év alatt

A bankok szerint az új lakáshitel fellendítheti a hitelpiacot, hiszen a támogatás alapvetően fokozza az érdeklődést. Vonzó lehet az is, hogy az újonnan bevezetett konstrukciót tágabb ügyfélkört érheti el, mint a 2009-es verziót.

Forrás: MTI

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu