Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Befektetés - hitel

Értékesítették a Gránit Bank állami részvénycsomagját

2017. December 23. 11:27
Értékesítették a Gránit Bank állami részvénycsomagját

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a befektetett tőkéhez képest eredménnyel sikerült értékesíteni a Gránit Bankban lévő teljes állami részvénycsomagot.

A nyertes pályázó az E.P.M. Kft, a cég tulajdonosa Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója – tette hozzá a miniszter. Emlékeztett rá, hogy a 2010-ben indult Gránit Bank korai növekedési szakaszában a kormány részvénytulajdonosként is érdemesnek látta beszállni a pénzintézetbe. A befektetés segítette elérni azt a kormányzati célt, hogy a pénzügyi szektorban megfelelő súlyban kapjanak szerepet a hazai tulajdonú hitelintézetek. A pénzintézet az elmúlt évek sikeres működésének köszönhetően középbankká vált, az állam pedig nem kíván tartós tulajdonrészt birtokolni a kereskedelmi bankrendszeren belül.

 

Értékesítették a Gránit Bank állami részvénycsomagját

A befektetett tőkéhez képest eredménnyel sikerült értékesíteni a Gránit Bankban lévő teljes állami részvénycsomagot

 

Ezért az állami részvénycsomagot kezelő Nemzetgazdasági Minisztérium júliusban nyilvános, kétfordulós értékesítési pályázatot hirdetett. Varga Mihály hozzátette, hogy a nyertes pályázó 4,5 milliárd forintot ajánlott a teljes, 36.5%-os állami részvénycsomagért, így az állam közvetlen pénzügyi nyereséggel tudott kiszállni a befektetésből. Hegedüs Éva 20 éve banki felsővezető, a Gránit Bank létrehozásában és a bank digitális üzleti modellje létrehozásában alapvető szerepet játszott. Az E.P.M Kft tulajdonszerzése által nem csak hazai kézben maradnak az állam Gránit-részvényei, hanem olyan tulajdonosa lesz az állami részesedésnek, akinek személye garancia a bank további fejlődéséhez és sikeres működéséhez – húzta alá a miniszter.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu