Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.21. - szerda, Sámuel napja van.

Befektetés - hitel

Élénkíti a személyi kölcsönök versenyét a karácsonyi szezon

2011. november 24. 06:44
Élénkíti a személyi kölcsönök versenyét a karácsonyi szezon
Jelentős eltérések vannak a személyi kölcsönök között, így az ünnepek közeledtével kisebb verseny bontakozott ki az egyes pénzintézetek között. A felvett hitelek teljes hitelterhe 25-től akár 60 százalékig is terjedhet, mégis sokan választják a kölcsön ilyen formáját a jelzáloghitelek helyett.
A BankRáció.hu hitelösszehasonlító elemzése szerint a bankok ajánlatai közül a 25 százalékos thm-mel rendelkezők jelentik a legolcsóbb megoldást, ezt a konstrukciót főként a kevés fiókkal rendelkező pénzintézetek nyújtják ügyfeleiknek. Vannak továbbá olyan, 50-60 százalékos thm-mel rendelkező ajánlatok, melyek megkötéséhez elég akár egy telefon, a bankfiókban nem is szükséges személyesen megjelenni, illetve bármit aláírni. A parlament ugyan 2011. január 1-jétől thm-plafont vezetett be a személyi kölcsönökre és az áruvásárlási hitelekre (előbbire 30, utóbbira 45 százalékot), de a karácsonyi szezon várhatóan így is többeket rákényszerít a jelenleg még magas hitelterhekkel rendelkező konstrukciók elfogadására.

hit2.jpg

A hitelpiaci versenyt élénkíti a karácsonyi szezon

A személyi kölcsönök kezdeti költségei akár 40 ezer forintot is jelenthetnek, bár a bankok jellemzően ezt az összeget akciók keretében visszatérítik. A személyi kölcsön népszerűsége annak köszönhető, hogy a hitel fedezetét a hiteligénylő fizetése és nem az ingatlana jelenti, valamint a jelzáloghitellel szemben sokkal hamarabb, akár már 2-3 nap alatt pénzhez lehet jutni. Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelszakértője mégis arra figyelmezteti az embereket, hogy 2 millió forint feletti kölcsön esetében már kifizetődőbb, ha az ügyfél a szabad felhasználású jelzáloghitelhez folyamodik.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu