Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Befektetés - hitel

Augusztus 1-jétől indul útjára a K&H Öko Alap - Kereskedelmi és Hitelbank Zrt

2007. July 23. 06:25
Augusztus 1-jétől indul útjára a K&H Öko Alap - Kereskedelmi és Hitelbank Zrt
Előreláthatóan augusztus 1-jétől indul a K&H Öko Alap, amely társadalmilag felelős befektetéseket fog végrehajtani.
A befektetések során a hagyományos pénzügyi és közgazdasági értékelést ötvözi szociális, etikai és környezetvédelmi kritériumokkal - számolt be mai számában a Napi Gazdaság. A KBC Vagyonkezelő képviselője elmondta, hogy a társadalmi felelősség egyáltalán nem zárja ki az átlagon felüli profitot, a környezeti problémák minden egyes megoldása új profitlehetőségeket ígér.

A K&H Öko környezettudatos befektetésekkel foglalkozó alapokba fektet, túlnyomórészt a belga KBC Vagyonkezelő három, hasonló alapelvek szerint működő termékébe. Az egyikben a klímaváltozás elleni harcban jeleskedő vállalatok részvényei vannak (KBC Eco Fund Climate Change), a másodikban a fenntartható fejlődést elősegítő módon vízgazdálkodással foglalkozó társaságok (Eco Fund Water), a harmadikban pedig az alternatív energiaforrások terén működő cégek (Alternative Energy).

Erősen hasonló profilú, filozófiájú, a környezetgazdálkodással, klímaváltozással kapcsolatos több más alap is elérhető nálunk, bár egyelőre csak devizában. Június 19-én vette például nyilvántartásba a PSZÁF a Luxemburgban bejegyzett Parvest Europe Sustainable Development részvényalapot, amelynek célja célja az FTSE 4Good Europe (NR) index felülteljesítése. Szintén hasonlóak a luxemburgi Credit Suisse EF Global Sustainability, valamint a Credit Suisse EF Future Energy alapok, de nemrég indult el a klímaváltozásra kihegyezett Aegon Climate Change is, amely hazai alap ugyan, de euróban jegyzik.

Forrás: www.tozsdeforum.hu

Augusztus 1-jétől indul útjára a K&H Öko Alap - Kereskedelmi és Hitelbank Zrt - hitel - Szóljon hozzá!Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu