Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Befektetés - hitel

Átváltják a devizahiteleket a bankok

2011. december 01. 06:48
Átváltják a devizahiteleket a bankok
Újabb segítséget kaptak az adósok, a bankok ugyanis megállapodtak arról, hogy bizonyos esetekben forintra váltják a devizahiteleket. Az intézkedés automatikusan megtörténne, amennyiben az ügyfél nem jelzi, hogy nem kíván élni a lehetőséggel.
A hvg.hu hétfőn arról adott információt, hogy a hazai pénzintézetek megegyeztek a devizahitel-forint átváltás ügyében. A lehetőség azokra a bedőlt hitelesekre vonatkozik, akik már legalább kilencven napja elmaradtak a törlesztőrészletek fizetésével. A forintosítást külön kérvényezni nem szükséges, a bankok ugyanis csak abban az esetben nem teszik meg a lépést, amennyiben az ügyfél erre kéri őket. A konverzió jelentős árfolyamveszteséggel is járna a svájcifrank-alapú hiteleseknek, melynek különbözetét a javaslat szerint bizonyos piaci műveletek fedeznék. A bedőlt hitelesek megsegítésére továbbá a bankok azt tervezik, hogy rájuk is kiterjesztik a kormány kamattámogatási programját.

hit2.jpg

A bedőlt hiteleseket segítő újabb intézkedésre készülnek a bankok

A bajba jutott, esetleg fizetésképtelenné vált ügyfelek mellett a pénzintézetek a még törlesztő adósok számára is segítséget kíván nyújtani, mégpedig az árfolyamrögzítés lehetőségének optimalizálásával. Az elképzelések szerint a fix árfolyam időszakában az éppen aktuális és a rögzített árfolyam különbözetéből adódó veszteség terhét levennék a hitelező válláról, s ezt az összeget az állam, a bankok és az adós együtt, megosztva fizetné ki.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu