Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Befektetés - hitel

Állampapírokból fejlesztene megtakarítási terméket a PM

2019. March 24. 09:39
Állampapírokból fejlesztene megtakarítási terméket a PM

Olcsó, áttekinthető és vonzó hozamszintet biztosító megtakarítási terméket fejlesztene a Pénzügyminisztérium az állampapírokból.

Gion Gábor, pénzügyekért felelős államtitkár a Világgazdaságnak elmondta: a cél az, hogy a hatezer-milliárd forintos lakossági állampapír-állományt 2023-ra 11 ezer milliárd forintra növeljék. Ha sikerül, az új forrással lényegében lenullázzák Magyarország devizaadósságát, amivel nagymértékben mérsékelhető az ország gazdasági kitettsége és sérülékenysége is - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a tervezett kamatadó-mentességgel évente 13-17 milliárd forintot spórolhatnak a polgárok. Kifejtette, a kifizető jelenleg az állampapírok hozamából 15 százalékos szja-t von le, július 1-jétől ez az összeg a magánszemélyeknél marad.

 

A kamatadómentes állampapír erősíti a versenyt a megtakarítási piacon, és hatékonyabb működésre ösztönözheti a bankrendszert

 

Az államtitkár szerint a kamatadómentes állampapír erősíti a versenyt a megtakarítási piacon, és hatékonyabb működésre ösztönözheti a bankrendszert. Közölte, az állampapírok értékesítésének bővítésében azért a lakástakarék-pénztári ügynökökre esett a választás, mert olyan csatornát kerestek, ahol nincs versengő termék a kínálatban. Ráadásul egy tapasztalt, jó értékesítési hálózat áll készen az értékesítésre - vélekedett.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu