Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Befektetés - hitel

A Moody's javította az Erste osztályzatait

2017. augusztus 04. 13:07
A Moody's javította az Erste osztályzatait

Az Erste Bank Hungary több osztályzatát is javította a Moody's Investors Service, többek között a bank eszközminőségének és tőkemegfelelési mutatóinak folytatódó javulásával indokolva a lépést.

A nemzetközi hitelminősítő az EBH hosszú és rövid távú forint- és devizabetéti besorolását Ba2/Not Prime-ról Baa3/Prime-3-ra minősítette fel. Tehát a hosszú távú betéti besorolás két fokozattal javult, immára  befektetési ajánlású kategóriában van. Az EBH forintbetéti besorolásának kilátása változatlanul további felminősítés lehetőségére utaló pozitív, a devizabetéti osztályzat kilátása stabil. A Moody's feljavította a bank alapszintű adósminőség-értékelésének mutatóját, és az EBH hosszú és rövid távú partnerkockázati minősítését.

 

Az Erste Bank Hungary több osztályzatát is javította a Moody's Investors Service

Az Erste Bank Hungary több osztályzatát is javította a Moody's Investors Service

 

A hitelminősítő többek között kiemelte, hogy az EBH tavalyi nettó bevétele 43,3 milliárd forint volt, ami erőteljes, 2,2 százalékos átlagos eszközarányos megtérülésnek felel meg. A Moody's az elmúlt hetekben - jórészt az EBH-felminősítés indoklásában említett okokhoz hasonló folyamatokra hivatkozva - emelte az MKB és az FHB osztályzatait is, tavaly pedig stabilról pozitívra javította a magyar bankrendszer egészének kilátását.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu