Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.15. - szombat, Mária napja van.

Befektetés - hitel

A Moody's felminősítette az FHB osztályzatait

2017. május 09. 11:45
A Moody's felminősítette az FHB osztályzatait

A felminősítést azzal indokolták, hogy szorosabbá vált az FHB integrációja a magyarországi takarékszövetkezeti szektoron belül. A Moody's az FHB eddigi "B3" szintű hosszú távú forint- és devizabetéti besorolását "B2"-re, a hosszú távú partnerkockázati minősítést (Counterparty Risk, CR) "B1(cr)"-ről "Ba3(cr)"-re javította.

A Moody's kifejtette, hogy az FHB szorosabbá vált integrációja a magyar takarékszövetkezeti szektoron belül csökkenti az előző tulajdonosi keretek között korábban felmerült vállalatvezetési kockázatokat. Emiatt a Moody's a szektorszintű támogatás esélyeiről kialakított megítélését az eddigi mérsékeltről erőteljesre módosította. Bejelentette azt is, hogy az FHB hosszú távú besorolásait és azok input-elemeit további felminősítést célzó felülvizsgálat alá vette. 

 

Javította az FHB osztályzatait a Moody's

Javította az FHB osztályzatait a Moody's

 

A további felminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat fő tényezője a Moody's azon várakozása, hogy az FHB önálló pénzügyi mérőszámai fokozatosan javulnak, és mindez együtt valószínűleg újabb osztályzatjavításhoz vezet. a Moody's az FHB pénzügyi alapmutatóinak, különösen fizetőképességének a fokozatos javulására számít az elmúlt időszak jelentős vesztesége után, továbbá felminősítés eredményezhet, ha az FHB fizetőképességi kockázata jelentős mértékben csökken, és ha az Integrációs Szervezet jelét adja erőteljes támogatási készségének.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu