Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.29. - vasárnap, Magdolna napja van.

Befektetés - hitel

A fiatalok körében nagyobb a hitelfelvételi hajlandóság

2012. június 27. 15:42
A fiatalok körében nagyobb a hitelfelvételi hajlandóság
Nagyobb arányban terveznek hitelt felvenni a fiatalok, mint az idősebb korosztály - derült ki egy, a közelmúltban végzett kutatás szerint. A fiatalok emellett a nagyobb beruházások elindításának tekintetében is bátrabbak, mint az idősebbek.
Több fiatal gondolja úgy, mint idősebb, hogy anyagi helyzetük javulni fog a közeljövőben, ezért bátrabban terveznek nagyobb összegű beruházásokat indítani, valamint hitelt felvenni - ez derült ki a Cofidis Hitel Monitor nevű kutatásból, melyben ezer fő vett részt. A felmérés rámutat arra, hogy a 18 és 29 év közötti korosztály 19 százaléka tervez hitelt felvenni a következő három hónapban, a teljes lakosságot tekintve viszont ez az arány csak 14 százalék. A fiatalok több mint harmada legfeljebb 99 ezer forintos, 46 százaléka pedig 100 és 999 ezer forint közötti hitel felvételén gondolkodik, 18 százalék viszont egymillió forint fölötti hitel igénylésétől sem zárkózna el. A nagyobb összegű hitelt a fiatalabb korosztály tagjai mosógép, házimozi rendszer vagy konyhai gép vásárlására költenék.

Bátrabban vágnak bele a fiatalok a hitelügyletekbe.

A fiatalok közel 20 százaléka tervez hitelt felvenni a közeljövőben

A felmérés szerint a következő három hónapban a lakosság 38 százaléka tervez valamilyen nagyobb beruházást, például ingatlanfelújítást vagy utazást. A fiatalok aránya itt is magasabb, közülük 51 százalék tervez nagy értékű szolgáltatást vagy terméket vásárolni.

Fotók: fidesz.hu

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu