Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Befektetés - hitel

A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

2020. May 27. 13:01
A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

A Budapest Bank Zrt. csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és az MKB Bank Nyrt. stratégiai együttműködéséhez, amelyben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő

A közlemény szerint az MTB, mint a Takarék Csoport központi bankja, és az MKB május 15-én írt alá szándéknyilatkozatot egy közös pénzügyi holding társaság létrehozásáról, amelyhez kedden csatlakozott a BB. A pénzintézetek a Magyar Bankholding Zrt.-t három egyenlő tulajdonrésszel alapítják meg. A Takarékbank, az MKB és a BB összesen csaknem 1,9 millió ügyfelet szolgál ki, a hazai bankfiókhálózat közel felét, több mint 920 fiókot működtetik, együttes mérlegfőösszegük megközelíti az 5800 milliárd forintot, amivel Magyarország második legnagyobb bankcsoportjává válhatnak - írták.

 

A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

 

A Budapest Bank jelentős lakossági, mikro- és kkv-portfóliója jól illeszkedik a Takarék Csoport és az MKB Csoport ügyfélköréhez, mindenekelőtt a lakossági személyi kölcsönök, hitelkártyák, áruhitelek és gépjármű lízing terén elfoglalt piaci pozíciója, valamint a mikro- és kkv-szektorra szabott standard hitelei révén erősítheti a stratégiai együttműködést. A Budapest Bank csatlakozásával nagyobb piaci jelenlét és versenyképesebb fellépés lehetősége nyílhat meg a résztvevők számára, ami jobban szolgálhatja a gazdaságpolitikai célokat és a járványhelyzet okozta gazdasági visszaesést követő talpra állást - áll a közleményben. 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu