Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Befektetés - hitel

A BÉT tovább erősíti a magyar tőkepiacot

2018. January 24. 08:32
A BÉT tovább erősíti a magyar tőkepiacot

Végh Richárd, Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón foglalta össze a tavalyi évet és bemutatta a 2018-as terveket. Hangsúlyozta: folytatják a magyar tőkepiac építését, fejlesztését, ami fontos összetevője egy tartós versenyképességi fordulatnak.

A BÉT 2017-ben több intézkedést tett annak érdekében, hogy a magyar cégek átálljanak a picai finanszírozásra, mivel nem csak hitelre, hanem tőkére is szükségük lesz a növekedéshez, ezt csak a tőzsdén lehet végrehajtani. Kiemelte a a kkv-ra fókuszáló új piac, az Xtend platform elindulását, továbbá hogy 3 újabb magyar cég csatlakozott a Londoni Tőzsdecsoporttal közös ELITE vállalatfejlesztési programhoz, és új oktatási leányvállalatot is alapított a magyar tőzsde, a Budapest Institute of Bankinget. Az év legfontosabb eredményének nevezte, hogy az elmúlt 20 év legnagyobb elsődleges részvénykibocsátását ünnepelhette a magyar tőkepiac, ezt a Waberer's hajtotta végre. 

 

A BÉT tovább erősíti a magyar tőkepiacot

A magyar cégeknek projektjeik megvalósításához egyre jobban a piaci finanszírozásra kell átállni, nem csak hitelre, hanem tőkére is szükségük lesz a növekedéshez

 

Két társaság pedig előrelépett a prémium kategóriába, a Masterplast és az Opus. Ezt a sort szeretné folytatni a tőzsde 2018-ban, az elnök-vezérigazgató szerint akár az ingatlanpiacról is érkezhetnek új kibocsátók, és az új belépők között várakozásaik szerint nagyvállalatok és kkv-k egyaránt lesznek. A tavalyi év másik nagy eredménye, hogy aktív szakmai kapcsolat alakult ki a BÉT és a tőzsdeképes középvállalatok között. Végh Richárd közölte, hogy 2018 első negyedévétől elérhető lesz a kkv-k oktatására, képzésére, tőzsdei bevezetésére egymilliárd forint a Ginop forrásaiból. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu