Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Befektetés - hitel

A 16+1-es tőkebefektetési alaphoz csatlakozott Magyarország

2017. December 05. 12:11
A 16+1-es tőkebefektetési alaphoz csatlakozott Magyarország

Urbán Zoltán, az EXIM vezérigazgatója és Csiang Csien-csing, a SINO CEE alap elnöke aláírta a Magyarország SINO-CEE Fund elnevezésű tőkebefektetési alaphoz csatlakozásáról szóló megállapodást.

A SINO-CEE Fund befektetési alap a kínai kormány és tizenhat közép-kelet-európai ország között létrejött együttműködési megállapodás eredményeképpen valósult meg, létrehozását a 2016. novemberi rigai Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó alkalmával jelentették be. Az alap fókuszában a közép- és kelet-európai befektetések támogatása áll. Az aláírást követően Urbán Zoltán elmondta, hogy a kormány döntése szerint 50 millió eurót fektetnek be a mintegy 10 milliárd eurós alapba. Amennyiben az alap működésével kapcsolatos tapasztalatok kedvezőek, további 50 millió eurós hozzájárulásról is döntés születhet.

 

Magyarország csatlakozott a SINO-CEE Fund tőkebefektetési alaphoz

A kínai kormány és tizenhat közép-kelet-európai ország csúcstalálkozóján több Exim megállapodás született

 

Az alap a szerződés szerint legalább 300 millió eurónyi befektetést fog Magyarországon eszközölni. Az alap állami finanszírozással, de piaci alapon működik, a csatlakozó országok segítségével 50 milliárd eurót tervez bevonni projektekre többek között az infrastrukturális szektorban, valamint high-tech termékek és más fogyasztói javak gyártására. A csúcstalálkozón további két Exim megállapodás is született: aláírtak a Kína-Közép-Európa Befektetési Alap II. megállapodást, amelyben az Eximbank 70 millió dolláros hozzájárulással vesz részt, cserébe Magyarországon legalább 140 millió dollár beruházásnak kell megtörténnie az elkövetkező években. Megállapodás született továbbá a Bohai Transport Funddal az Intelligens Közlekedési Rendszerek fejlesztésével kapcsolatos projektről is.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu