Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.29. - kedd, Mihály napja van.

Befektetés - hitel

2 százalékos kamattal kell számolniuk a Diákhitel2 igénylőinek

2012. október 10. 15:36
2 százalékos kamattal kell számolniuk a Diákhitel2 igénylőinek
Évi 9 százalék lesz az újonnan bevezetett Diákhitel2 kamata, melyből a hallgatóknak 2 százalékot kell állniuk. A fennmaradó kamatrész megfizetését a magyar állam átvállalja az igénylőktől.
A Diákhitel2 9 százalékos kamatából 2 százalék érinti a felsőoktatási intézmények hallgatóit.Először vehetik igénybe a felsőfokú oktatási intézmények hallgatói a Diákhitel2 nevet viselő konstrukciót. A Diákhitel Központ Zrt. a az új hitel kamatát 9 százalékban állapította meg, mely az október 15-től év végéig tartó időszakra érvényes. A 9 százalékos kamatból a hallgatók terhe mindössze 2 százalék, a magyar állam ugyanis a fennmaradó kamatot kamattámogatás formájában fizeti meg helyettük. A Diákhitel1 8 százalékos kamatához tehát a Diákhitel2 1 százalékkal magasabb kamatértékkel rendelkezik, lévén hogy új termékről van szó a piacon, így a különbözetet a működési ráfordítások alkotják - áll a Diákhitel Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.

A 2012/2013-as tanév őszi félévétől elérhető Diákhitel2 összeghatára nincs korlátozva, de a felvett hitel csak és kizárólag a hallgató képzési díjára fordítható. A hitel folyósításának feltétele, hogy az igénylőnek részben vagy teljes egészében magának kell fizetnie a költségtérítésének összegét.

Forrás: MTI

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu