Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Atomenergia - Paks

Paks fejlesztése biztonságosabbá teszi az áramellátást

2015. January 18. 18:40
Paks fejlesztése biztonságosabbá teszi az áramellátást

A versenyképességet és az energiabiztonságot is csökkenti az, hogy Európában visszaszorulóban van az atomenergia, továbbá az atomenergia alacsony részaránya miatt drágább az elektromos áram, ami több iparágban visszaveti a versenyképességet, ilyen terület például az alumínium-, az üveg- és az acélipar – mondta Fatih Birol, az IEA vezető közgazdásza a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatóján, 2015. január 15-én.

A magyar atomerőmű fejlesztését üdvözli az ügynökség, mivel az csökkenti az energiaimportot, és így biztonságosabb lesz az ország áramellátása - válaszolta kérdésre az előadó. Kiemelte, hogy a bővítéshez szükséges a lakosság támogatása mellett a megfelelő technológia, partner és finanszírozás is.

 

Fatih Birol (jobbra), az IEA vezető közgazdásza a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatóján, 2015. január 15-én

Paks fejlesztése biztonságosabbá teszi az áramellátást

 

A szakember kiemelte azt is, hogy az energiabiztonság szempontjából is fontos lenne az európai energiarendszerek magasabb szintű integrációja.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu