Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Atomenergia - Paks

Oroszország energiatechnológia és energiaforrás szempontjából fontos partner

2015. September 30. 12:51
Oroszország energiatechnológia és energiaforrás szempontjából fontos partner

Szigorú uniós, magyar és nemzetközi előírásoknak megfelelően járnak el a paksi atomerőmű tervezéskor, ezért azt számos biztonsági rendszerrel látják el - nyilatkozta Aszódi Attila a Die Presse című osztrák napilapban megjelent interjúban.

Szigorú uniós, magyar és nemzetközi előírásoknak megfelelően járnak el a paksi atomerőmű tervezéskor, ezért azt számos biztonsági rendszerrel látják el - hangsúlyozta Aszódi Attila kormánybiztos a Die Presse című osztrák napilap keddi számában megjelent interjúban.

Aszódi meglátása szerint megalapozatlanok azok az állítások, miszerint a környezetterhelési tanulmányban nem vették kellően figyelembe, hogy radioaktív anyag juthat a környezetbe és így Ausztriába is.  Újságírói kérdésre, miszerint miért tér el Magyarország attól az uniós céltól, hogy az Oroszországtól való energiafüggését csökkentse, Aszódi Attila rámutatott: német és osztrák cégek is együttműködnek Oroszországgal, a Roszatom 34 százalékos részesedésével pedig Finnországban épül atomerőmű.

 

Paks 2, Oroszország

Oroszország energiatechnológia és energiaforrás szempontjából fontos partner

 

Aszódi Attila arról is beszélt, Oroszország energiatechnológia és energiaforrás szempontjából fontos partner nemcsak ma, hanem a jövőben is, és nem csak Magyarország számára. 

A kormánybiztos elmondta: az erőmű a piaci elvek szerint működik majd, tiltott támogatásokra nem kerül sor. Aszódi tájékoztatása szerint az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar-orosz megállapodást, Oroszország alvállalkozókkal építi fel az erőművet. Erre szintén ki fogják írni a pályázatot, amelyet már nagy érdeklődés övez különböző vállalatok, például az Alstom, Siemens és Rolls-Royce részéről.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu