Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.07. - vasárnap, Róbert napja van.

Atomenergia - Paks

Nő a Roszatom partnereinek száma

2015. június 27. 21:40
Nő a Roszatom partnereinek száma

Szergej Kirijenko a Roszatom vezérigazgatója a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórum alkalmából adott interjújában elmondta, a Roszatom külföldi üzletfeleinek köre tovább bővül. 

Példaként a Szaúd-Arábiával és a Mianmarral frissen aláírt együttműködési megállapodást hozta fel, és kiemelte: a nukleáris energetika versenyképességét jelzi, hogy olyan, gázban és kőolajban rendkívül gazdag állam, mint Szaúd-Arábia ugyancsak komoly atomerőmű-építési programba fog, százmilliárd dolláros befektetéssel összesen 16 reaktorblokk építését tervezi.

 

Roszatom

Nő a Roszatom partnereinek száma

 

Kirijenko továbbá elmondta, a Roszatom komoly szerephez jut a nyugati büntetőintézkedések miatt kieső import pótlásában. A nukleáris hadiipari komplexum eddig sem engedhette meg magának, hogy külföldi termékeket használjon, ezért saját fejlesztésekbe ruházott be, ezek pedig most kelendőek lettek például a gáz- és olajipari vállalatok körében – magyarázta a vezérigazgató. A geológiai feltárást és a horizontális fúrást említette meg olyan területként, amelyhez eddig fejlett technológiát képviselő, drága, nyugati eszközöket használtak, ám már születtek megállapodások arról, hogy a kieső behozatalt a Roszatom gyártmányaival helyettesítik.

 

Atomenergia Info/ MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu