Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Atomenergia - Paks

Építő jellegű a Paks 2 környezeti hatásairól szóló konzultáció

2015. September 24. 11:17
Építő jellegű a Paks 2 környezeti hatásairól szóló konzultáció

Megkezdődött a Paks 2 beruházás környezeti hatásairól szóló nemzetközi konzultáció, melynek első szakmai párbeszéde Aszódi Attila szerintrendkívül konstruktív volt.

Aszódi Attila kifejtette: a beruházást összefoglaló előadás után a megjelent környezetvédő civil szervezetek, valamint a különböző önkormányzatok és hatóságok feltehették szakmai kérdéseiket. Főként a sugárterhelésre és a nukleáris biztonságra vonatkozó, valamint a hulladékkezeléssel kapcsolatos kérdések merültek fel, azonban ezekre számítani lehetett - jegyezte meg a kormánybiztos.

 

Aszódi Attila, Paks2

Építő jellegű a Paks 2 környezeti hatásairól szóló konzultáció

 

Aszódi Attila úgy vélte, az eszéki nyilvános fórumon az érdeklődők részletes tájékoztatást kaptak, néhány héten belül pedig megérkezik a horvát illetékesek álláspontja írásban is. Aszódi elmondása szerint összesen 30 országot hívtak meg a Paks II beruházással kapcsolatos nemzetközi eljárásba. Szerdán Bécsben folytatódik a körút, utána Romániába, Szlovéniába, Ukrajnába, Németországba és Szerbiába mennek, ahol számos szakmai konzultáció és lakossági fórum, közmeghallgatás lesz. 

VG/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu