Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Hungarikum Bizottság célja, hogy a társadalom megismerje a hungarikumokat és nemzeti értékeinket

2014. May 15. 10:26
A Hungarikum Bizottság célja, hogy a társadalom megismerje a hungarikumokat és nemzeti értékeinket

  A nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtése a magyarság egységét erősíti és szolgálja. Többek között erről is szó esett a hungarikumokról szóló szakmai rendezvényen.

  A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, Kardeván Endre az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának kiállítással egybevont tájékoztatóján arról számolt be, hogy a gyűjtés megkezdését a Hungarikum Biztottság, az elkészült hungarikum törvény végrehajtási rendelete, illetve az Értéktár Bizottságok működése tette lehetővé. A tavalyi évben megalapított Hungarikum Bizottság fontos célja, hogy a nemzeti értékeinket, a hungarikumokat a magyar, valamint a nemzetközi társadalom minél jobban megismerje, ugyanis ezek hazánkban az értékek, a hagyományok és a kultúra képviselői, megtestesítői.

 

 

Hungarikumokkal kapcsolatban tartottak konferenciát

 

  Kardeván Endre a konferencián azt is elmondta, hogy a nemzeti értékek gyűjtése és az ezen alapuló kezdeményezések, rendezvények a nemzeti egység erősítését, a magyarság összefogását szolgálják. Beszédében kihangsúlyozta, hogy erre nagyon nagy szükség van. A bizottság tavaly az előbb említett okok miatt számos pályázatot hirdetett meg. Ezekre rengetegen jelentkeztek, több mint ezret zártak le. Azok a személyek közül, akik pályázatot nyújtottak be, 135-tel szerződést is kötöttek az év elején.

 

 

 

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu