Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.08. - szerda, Aranka napja van.

Belföldi hírek

Együttműködési megállapodást kötött az OPSZ, a MÖOSZ, az ORFK és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

2014. február 17. 13:56
Együttműködési megállapodást kötött az OPSZ, a MÖOSZ, az ORFK és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

Az OPSZ "Külterületek biztonsága" Programindító értekezletén együttműködési megállapodást írtak alá a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezetői.

Túrós András, OPSZ elnök beszéde

 


Dr. Szűcs Lajos, Papp Károly, dr. Hatala József és dr. Túrós András látták el kézjegyükkel azt az okiratot, amely a MÖOSZ, az ORFK, az NBT és az OPSZ együttműködéséről szól. Ennek kapcsán elindulhat egy olyan program, amelynek kapcsán előtérbe kerül a külterületen élők biztonsága.  A "Külterületek biztonsága" program azért is bír kiemelt fontossággal, mert napjainkban mintegy 300 ezren élnek tanyákon, döntő többségükben idős, egyedül élő emberek, akiknek a fa- és terménylopások nem ritkán a megélhetésüket veszélyeztetik.  A polgárőrök ezért 2014-ben szolgálati idejük 30-40 százalékában a külterületeken dolgoznak majd, a megállapodás értelmében szoros együttműködésben a rendőrséggel, az önkormányzatokkal, vadászokkal, mezőőrökkel. A programot többek között az OPSZ Lovas Tagozatára alapozzák.

 

Dr. Szűcs Lajos, Papp Károly, dr. Hatala József, dr. Túrós András

Együttműködési megállapodást kötött az OPSZ, a MÖOSZ, az ORFK és a Nemzeti Bűnmegelőzési TanácsTúrós András, OPSZ elnöke beszédében kifejtette:  egyfajta kriminológiai történelmet írnak a polgárőrök, hiszen külterületi bűnmegelőzés kérdéskörével sehol nem lehet találkozni. Szeretné, ha az OPSZ mind a kétezer tagegyesülete ismerje meg a "Külterületek biztonsága" programot, és döntsék el, milyen a külterületük biztonsága, s ennek alapján döntsenek a csatlakozásról. Javasolta továbbá, hogy tegyék a programot nyitottá annak érdekében, hogy más állami, önkormányzati és karitatív szervezetek is csatlakozhassanak.

 

Papp Károly r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének előadása
Papp Károly r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője felszólalásában jelezte: folyamatosan javul az elégedettség a rendőri munka megítélésében az állampolgárok és az önkormányzatok részéről. Szavai szerint a rendőrség kiemelt célja az emberek szubjektív biztonságérzetének erősítése, továbbá az, hogy mindenütt azonos szintű legyen a közbiztonság. Emellett bejelentette: február végén, március elején átadják a beígért 200 kerékpárt a polgárőr egyesületeknek. Egyet be is mutattak a programindító értekezleten.

 

Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke is felszólalt

 

OPSZ, Külterületek Biztonsága, polgárőrség

"Külterületek biztonsága" Programindító értekezlet
Beszédet mondott dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke is, melynek egyik fő üzenete az volt: a tanács  20 millió forinttal támogatja az OPSZ kezdeményezését. A támogatás nem újkeletű, hiszen az NBT már a kezdetekben a Polgárőrség karakteres véleménye mellé állt a külterületek biztonságának kérdésében. Elmondta:  a "Külterületek biztonsága"program sikerre ítéltetett, mert olyan nemes célért küzd, amely az ország lakosságának érdekeit és biztonságát szolgálja.

 

Dr. Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is köszöntőt mondott

 


Dr. Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a "Külterületek biztonsága" Programindító értekezletén tartott előadásában hangoztatta: azzal, hogy a polgárőr szervezetek megalakultak a kilencvenes évek elején, egy új szemlélet, egy új világ kezdődött el Magyarországon. Túrós András záróbeszédében elemezte a fórumot és az elhangzottakat, amelyek hasznosak voltak a program szempontjából, továbbá hangsúlyozta az összefogás fontosságát.

 

Túrós András (OPSZ) záróbeszéde

 

 

 A rendezvény többi videóját megtekinthetik ->->-> IDE kattintva!

 

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu