Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

A nemzeti értékek és a hungarikumok pályázatán 113 nyertest hirdettek

2014. April 16. 11:00
A nemzeti értékek és a hungarikumok pályázatán 113 nyertest hirdettek

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2014. április 15. jelentette be, hogy a 567 pályázatból 113 pályázatot ítéltek meg pozitívan. Az összes pályázó támogatási igénye összesen 1 milliárd 225 millió Ft volt, amely csaknem tízszerese a rendelkezésre álló 144 millió forintos keretösszegnek.

hungarikum, nemzeti értékA nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázaton a legtöbben a II. célterületre, a helyi értéktárakban, a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok rendezvényeken, kiállításokon történő hazai és külföldi népszerűsítésére adtak be pályázatot.

A beérkezett pályázatokat formai és jogosultsági szempontból a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) vizsgálta meg. A befogadott pályázatok tartalmi értékelését a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által felkért és kinevezett szakértőkből álló Bíráló Bizottság végezte.

A nyertes pályázatok listája, illetve a forráshiány miatt elutasított pályázatok listája a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján olvasható.

A pályázatról:

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság elnökeként február 10-től nyílt pályázatot hirdetett a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására. A pályázat célja a települési, tájegységi, megyei és országos szinten fellelhető nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésén és rendszerzésén túl a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében már nyilvántartott egyes nemzeti értékeink és hungarikumaink kollektív megismertetése, azok hazai, külhoni és nemzetközi rendezvényeken, írott és elektronikus kiadványokban történő megjelentetése és népszerűsítése. A támogatás vissza nem térítendő, mértéke az összes elszámolható költség 100 százaléka. A megpályázható összeg minimum 500.000 forint és maximum 3 millió forint volt.

 

-kt-

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu