Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

MTI hírek

OTS - Az ANANDA Scientific bejelentette, hogy felvették az első beteget a szociális szorongásos zavar potenciális új kezelési módjának értékelésére irányuló, FDA által jóváhagyott klinikai vizsgálatra (1. rész)

2023. March 29. 09:32
New York & Greenwood Village, Colo., 2023. március 29., szerda (Business Wire/OTS) - Az ANANDA Scientific Inc., egy kutatásorientált biofarmakológiai vállalat ma bejelentette, hogy felvették az első beteget az FDA által jóváhagyott klinikai vizsgálatra, amelynek célja egy, az ANANDA saját fejlesztésű Liquid Structure™ hatóanyag-leadási technológiáját alkalmazó, kannabidiol felhasználásával készült Nantheia™ A1002N5S elnevezésű vizsgálati készítmény szorongásos szociális zavar kezelésében való hatékonyságának értékelése. A klinikai vizsgálatot a Nemzeti Egészségügyi Intézet égisze alatt működő Országos Kiegészítő és Integratív Egészségközpont (HCCIH) finanszírozza, a vizsgálatnak pedig a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Kara ad otthont. (klinikai vizsgálat kormányzati azonosítója: NCT05571592)
Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230328005230/hu/ A vizsgálatot vizsgálatvezetőként Prof. Dr. Naomi Simon, pszichiátria professzor és a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Karán zajló Szorongás, stressz és elhúzódó gyász program igazgatója, valamint Dr. Esther Blessing, PhD, a New York-i Egyetem Grossman Orvostudományi Karának pszichiátriai adjunktusa irányítja. Ez a kettős vak, placebokontrollált vizsgálat a NantheiaTM A1002N5S hatását vizsgálja a placebóval kezelt csoport eredményeivel szemben egy 21 napos kezelési időszak során. A kísérlet elsődleges eredményességi mutatói között szerepel a trieri szociális stresszteszt által kiváltott szorongás szintjében beállt változás és egy idegrendszeri képalkotó biomarkerre gyakorolt hatás. "Nagy örömünkre szolgál, hogy megkezdődött ez a fontos vizsgálat" - nyilatkozta Dr. Simon. "Az ANANDA-val folytatott együttműködésünk lehetővé teszi, hogy befejezzük a Nemzeti Egészségügyi Intézet által finanszírozott kutatásunkat, amelynek célja, hogy tudományos bizonyítékokat szerezzük a kannabidiol működési mechanizmusára és klinikai hatásaira vonatkozólag. Kedvező eredmények esetén a kannabidiol új, bizonyítékalapú kezelési módszerként szolgálhat a szociális szorongásos zavar, e nagy érzelmi megrázkódtatást okozó és kevés figyelmet kapó betegség gyógyítására." "A kutatás klinikai alkalmazást megelőző szakaszaiban a kannabidiol ígéretes eredményeket hozott a szorongásos betegségek kezelése terén, így izgatottan várjuk, hogy a preklinikai eredményeket felhasználjuk ebben a vizsgálatban" - jegyezte meg Dr. Blessing. "Az első beteg felvétele erre a jelentős vizsgálatra egy újabb fontos mérföldkő az ANANDA klinikai fejlesztési programja számára" - nyilatkozta Sohail R. Zaidi, az ANANDA vezérigazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy az NYU kutatócsoportjával együttműködve értékelhetjük ki Nantheia A1002N5S vizsgálati készítményünket, hogy kielégíthessük a megfelelő gyógymód iránti jelentős, mind ez idáig kielégítetlen igényt." (folyt.)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu