Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.13. - hétfő, Jenő napja van.

Belföldi hírek

260 település fejleszthet összesen ötmilliárd forintból

2019. szeptember 04. 16:58
260 település fejleszthet összesen ötmilliárd forintból

266 település nyert a Belügyminisztérium önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázatán - jelentette be Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára.

Az önkormányzatok út-, járda- és hídfelújításra, sportlétesítmény-fejlesztésre, illetve kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények fejlesztésére pályázhattak. Mint minden évben, idén is az út- és járdaépítés, illetve felújítás volt a legnépszerűbb téma - jelezte az államtitkár. Közölte, a pályázaton 266 önkormányzat nyert: 153 településen valósul meg út-, járda vagy hídfelújítás, 28 helyen óvodai, iskolai vagy utánpótlás sportinfrastruktúra-fejlesztés, 85 településen pedig a kötelező feladatellátást szolgáló intézmények, óvodák, bölcsődék, egészségügyi intézmények újulhatnak meg. Pogácsás Tibor hozzátette: 23 közös önkormányzati hivatal épületének felújítása is megvalósulhat a pályázat nyomán.

 

260 település fejleszthet összesen ötmilliárd forintból

A Belügyminisztérium reményei szerint a költségvetés lehetővé teszi, hogy a most nem nyertes pályázatokat "még egy körben elbírálhassák"

 

Elmondta, minden pályázati célra több igény érkezett, mint amit támogatni tudnak. Jelezte: reményeik szerint a költségvetés lehetővé teszi, hogy a most nem nyertes pályázatokat "még egy körben elbírálhassák", és ezek is nyertessé váljanak, ezért elutasító határozatot most senkinek sem küldenek ki. A Belügyminisztérium által készített összefoglaló szerint intézményfejlesztésre közel 2 milliárd forint jut, ebből 2 bölcsőde, 33 óvoda, 15 háziorvosi és gyermekorvosi, 18 védőnői, 7 fogorvosi ellátást nyújtó épület, valamint 23 közös önkormányzati hivatal székhelyének épülete újulhat meg. Belterületi utak felújítására 2,5 milliárd forintot, sportlétesítmény-fejlesztésre 500 millió forintot osztott szét a Belügyminisztérium. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu