Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.21. - szombat, Máté napja van.

Belföldi hírek

Lakatosüzemet létesít a West Hungária Bau

2019. május 31. 12:40
Lakatosüzemet létesít a West Hungária Bau

Lakatosüzemet létesít a West Hungária Bau Kft. Pakson, az 1,8 milliárd forint értékű beruházás a magyar állam támogatásával valósul meg.

Az új paksi telephelyen 1700 négyzetméter alapterületű csarnok épül - mondta el Szabó Dusán, a West Hungária Bau Kft. területi igazgatója csütörtökön, a beruházás alapkőletételén. Arra is kitért, hogy egyéves tervezési, engedélyezési folyamat után egy hónappal ezelőtt kezdődött el a kivitelezés, a beruházás a tervek szerint szeptember végén fejeződik be. Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: több mint száz hazai cég veszi igénybe a program biztosította fejlesztési lehetőséget, több ezer embernek sikerült ezzel munkát adni, és ezek a beruházások újabb és újabb fejlesztéseket generálnak.

 

Lakatosüzemet létesít a West Hungária Bau

 

Emlékeztetett, hogy a programban évente 30 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar tulajdonú cégek számára, többek között arra, hogy megújuló energia alkalmazásával költséghatékony üzemeket létesítsenek hazai forrás felhasználásával a feldolgozóipartól az építőiparig. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar építőipar, amelyben a West Bau Kft. az egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozás, húzóágazattá vált, 48 százalékos növekedést produkált, érdemben hozzájárulva a magyar gazdaság több mint 5 százalékos növekedéséhez. Szabó Péter Paks polgármestere kiemelte: Paks komoly városfejlesztési feladatok előtt áll, melyek megvalósításában a helyi kis- és közepes vállalkozások mellett nagy szükség van az olyan tőkeerős nagyvállalatokra, mint a West Bau Kft.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu