Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.01.18. - szombat, Piroska napja van.

Befektetés - hitel

Amerikai befektetők húzhatják ki a bajból a Neo FM-et

2012. július 11. 16:47
Amerikai befektetők húzhatják ki a bajból a Neo FM-et
Mentőövet dobtak a Neo FM kereskedelmi rádiónak. A csődközeli helyzetben lévő üzemeltető, az FM1 Zrt. százszázalékos tulajdonrészét egy ügyvédi vállalat vásárolta meg, amely mögött amerikai befektetők állnak.
A Népszabadság információ szerint 1 forintért vette meg egy amerikai befektetők érdekeltségi körébe tartozó ügyvédi iroda a Neo FM rádiót üzemeltető FM1 Zrt. százszázalékos tulajdonrészét. A rádió így akár megmenekülhet az elhallgatástól, az új tulajdonos ugyanis szerződésben vállalta, hogy kifizeti a médiahatóságnak az FM1 Zrt. tartozását, mely már megközelíti a 600 millió forintot. Az új tulajdonos úgy tervezi, hogy tovább üzemelteti a rádiót, ám az eladásról szóló szerződés érvényessége attól függ, hogy a médiahatóság a tartozások kiegyenlítése és a bankgarancia letétele után engedélyezi-e a műsorszolgáltatást.

A 600 millió forintos tartozást is kifizetné a Neo FM rádió új tulajdonosa.

Amerikai befektetők menthetik meg a Neo FM-et

A Neo FM műsorszolgáltatási szerződése június 20-án szűnt meg, miután a tulajdonos tartozása már megközelítette a 600 millió forintot a Médiatanács felé. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság több mentőcsomagot is felajánlott az FM1 Zrt.-nek, ám az nem élt a lehetőségekkel. A cég június 19-én csődvédelmet kért, a műsorszolgáltatási szerződés ellen pedig fellebbezéssel élt.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu