Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.19. - péntek, Emília napja van.

Befektetés - hitel

Jó döntést jelenthet termőföldbe fektetni a megtakarításokat

2012. január 26. 06:42
Jó döntést jelenthet termőföldbe fektetni a megtakarításokat
Csúcsot értek el Magyarországon a földárak, emiatt egyre többen fektetik pénzüket termőföldekbe. 2011 negyedik negyedévében háromszor annyian választották a megtakarításaik elhelyezésére a termőföldet, mint korábban.
A FigyelőNet információi szerint a napjainkban tapasztalható gazdasági bizonytalanságoknak köszönhetően felértékelődött a termőföld ára hazánkban, ezért sokan választják a megtakarított pénzük elhelyezésére a földeket. Egyes befektetők úgy vélik, hogy az olaj és az aranyrúd után a termőföld a legjobb, amibe az ember elhelyezheti a pénzét. A termőföld-kereskedelemmel és közvetítéssel foglalkozó TiszaCash Zrt. az elmúlt év utolsó három hónapjában háromszor annyi adásvételi szerződést kötött, mint a korábbi években, az ügyfelek közel háromnegyede pedig meg is vásárolja a földet. Példának okáért nemrégiben egy Hódmezővásárhely közelében lévő földterület egy órával a meghirdetése után már gazdára is talált. A növekvő igények a tárgyalási idő lerövidüléséhez vezettek, most ugyanis már akár napok, sőt, órák alatt is lezárulhat a vásárlási folyamat, míg fél évvel ezelőtt ehhez 1-2 hónap volt szükséges.

Háromszor annyian fektetik pénzüket termőföldbe, mint egy évvel korábban.

A jó minőségű termőföld hektáronkénti ára akár az 1 millió forintot is meghaladhatja

A jó minőségű termőföld árak eközben a csúcsot döntögetik: a 20-30 aranykoronás földek értéke elérheti a hektáronkénti 1,2 millió forintot is, de még ennél is magasabb áron lehet hozzájutni a városközeli, aszfaltút mellett fekvő, öntözhető földterületekhez. Valamivel olcsóbban vásárolhatóak meg az észak-magyarországi, vagy a némileg gyengébb minőségű, 10 aranykoronás földek, ezekért hektáronként átlagosan 400 és 600 ezer forint körüli összeget kell fizetni.

-W-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu