Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

2019. October 09. 11:55
2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

Ünnepélyes keretek között rakták le a leendő MH Logisztikai Raktárbázis alapkövét Szentkirályszabadján. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében úgy fogalmazott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési program keretén belül megvalósuló beruházás a modern kor szintjére emeli majd a haderő logisztikai képességeit.

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. az Inpark Veszprém ipari park területének déli részén építi fel az új logisztikai raktárbázist. A 20 ezer négyzetméteres, tíz méteres tiszta belmagasságú, úgynevezett magastárolású raktár mellett külön melléképületben végezhetők majd el a karbantartási, javítási, logisztikai feladat. Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta: a tárca a különféle új haditechnikai eszközök beszerzése mellett a kutatás-fejlesztésre és a hadiipar megteremtésére is nagy hangsúlyt fektet, miként a katonák munkafeltételeinek megteremtésére, és az új infrastrukturális beruházásokra is. 

 

2021-re készül el az új logisztikai raktárbázis

 

Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda vagyonfelügyeletért felelős helyettes államtitkára leszögezte: örömteli, hogy a civil gazdasági élet szereplői részesei lehetnek a honvédelmi és haderőfejlesztési programnak. Hozzátette: a logisztikai raktárbázis tökéletesen megfelel majd a haderő igényeinek. Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének támogató helyettese elmondta: a logisztikai és raktározási rendszer felülvizsgálatát 2016-ban megkezdték. A folyamat során megállapították, hogy korszerű központi logisztikai raktárbázis nélkül a raktározási rendszer észszerűsítése és a működési költségek csökkentése nem lehetséges. Mint a dandártábornok elmondta, a katonák számára a mindennapokban is jól használható lesz az új épület, amely a legkorszerűbb 21. századi követelményeknek megfelelően épül meg. A területen jelenleg az előzetes földmunkák mellett régészeti feltárás is zajlik.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu