Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Külföld

Környezetbarát munkahelyeket hoznak létre Angliában

2021. April 13. 11:38
Környezetbarát munkahelyeket hoznak létre Angliában

Cumbriában (angliai megye North West England régiójában) egy jelentés alapján 9000 zöld munkahelyet hoznak létre, amely meghaladja a szénbánya eddigi 500 fős kapacitását. A kormányt számos bírálat érte szakemberektől amiatt, hogy a bányát üzemanyagok előállítására tervezik használni acélgyártáshoz, az áramtermelés helyett.

A jelentésből kiderül, hogy a zöld munkahelyek többnyire a településen található épületek felújításából és a megújuló energiák megnégyszereződéséből fog létrejönni a következő 15 évben. A város megyei tanácsa vállalta, hogy a Zero Carbon Cumpria Partnership keretein belül 2037-ig Anglia első szén-dioxid-semleges megyéjévé váljon. Céljuk, hogy a megye üvegházhatásúgáz-kibocsátását nullára redukálják.

 

A zöld munkahelyek megteremtéséhez jelentős mértékű beruházásra van szükség, de a kormány elkötelezett a célok elérésében. A célkitűzések között szerepel még, hogy felszámolják az ország szegényebb területeit.

 

 

A jelentést megrendelő Karen Mitchell, a Cumbria Action for Sustainability vezérigazgatója elmondta, hogy a megye egyes részein élők a legszegényebbek Angliában, ezért új munkahelyeket kell létrehozni. A program további előnyei között van, hogy várhatóan csökkenni fog a légszennyezés szintje és a közüzemi díjak összege. Remélik, hogy sokkal többen fognak környeztbarát utazásokra érkezni a megyébe.

 

A bánya terveit a megyei tanács októberben hagyta jóvá és elindították az éghajlati jogszabályok felülvizsgálatát. Amennyiben jóváhagyásra kerül a 165 millió fontos projekt, akkor 2,7 millió tonna kokszot termelne 30 év alatt a bánya. A kitermelt szént pedig 85%-ban exportálni fogják.

 

A projektet támogató alapítvány becslései alapján 5800 munkahelyet hozhatnak létre a megújuló energiaforrások területén, további 200 munkahelyet pedig 250.000 megyei lakás pótlólagos felszerelésével, valamint 500 munkahelyet a hulladékgazdálkodás terén.

 

Az egyik kormányszóvivő szerint a klímaváltozás elleni küzdelemben az Egyesült Királyság világelsőnek számít. Céljuk, hogy 2030-ig újjáépítsék a gazdaságot országosan 2 millió zöld munkahely létrehozásával.

 

BG 

Forrás: Makronom.Mandiner

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu