Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Munkahelyteremtő stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály

2020. July 09. 14:04
Munkahelyteremtő stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály

Új lakberendezési áruházakat és 8,2 milliárd forint értékben logisztikai központot létesít Magyarországon az MMXH Lakberendezési Kft., amelynek köszönhetően 500 új munkahely jön létre – jelentette ki Varga Mihály.

A pénzügyminiszter és Simonyi András, az MMXH ügyvezető igazgatója stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amely hozzájárul a magyar gazdaság gyorsabb ütemű újraindításához. A kormány komoly értéknek tartja azt a világpiaci kapcsolatrendszert és technológiai színvonalat, amelyet a nálunk működő nagyvállalatok biztosítanak – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: ezért a kormány 2012-ben döntött arról, hogy új szintre emeli a Magyarországon működő nagyvállalatokkal való együttműködést. Az azóta megkötött megállapodásokkal az egész ország nyert: nyertek a vállalkozások, a munkavállalók, a beszállító kis- és középvállalkozások és előnyhöz jutott a magyar gazdaság is – jegyezte meg a tárcavezető.

 

Munkahelyteremtő stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály

 

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy a visszaesés ellen munkahelyteremtéssel és a beruházások emelésével lehet a legjobban küzdeni. A Magyarországon működő nagyvállalatoknak ezért komoly szerepük van abban, hogy a gazdaság milyen gyorsan tér vissza a magas növekedési ütemhez. Az MMHX Lakberendezési Kft., amely az osztrák tulajdonú XXXLutz csoport magyarországi leányvállalata már 10 Mömax és 7 Möbelix áruházzal képviselteti magát hazánkban.  A cégcsoport hosszú távra tervezi magyarországi jelenlétét, folyamatosan bővíti a beruházásait és a magyar beszállító vállalatok körét is, emellett részt vesz duális képzésben, az innováció területén pedig a jövőben magyarországi kutatás-fejlesztést is megvalósíthat. A miniszter elmondta, hogy az aláírt megállapodás révén a vállalat Magyarország kiemelt stratégiai partnerévé válik.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu