Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Átadták a 2019-es Magyar Innovációs Nagydíjat

2020. June 30. 16:40
Átadták a 2019-es Magyar Innovációs Nagydíjat

A magyar tudomány megítélése világszerte jó, de az eredmények hasznosulása még nem mindig az - hangsúlyozta a 28. Magyar Innovációs Nagydíj átadóján Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium  felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.

A Magyar Innovációs Szövetség által alapított elismerést 1992 óta adják át azoknak a Magyarországon bejegyzett társaságoknak, amelyek a díjátadást megelőző évben nagy jelentőségű innovációt valósítottak meg és ennek révén kiemelkedő hasznot értek el. Bódis József az elismerés átadása előtt mondott beszédében hangsúlyozta: Magyarországnak előbbre kell lépnie a nemzetközi innovációs rangsorban, ezért a kormányzat olyan rendszert épített ki, amely az alapkutatásban dolgozók számára is könnyebbé teszi eredményeik hasznosítását. Létrejött a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács, majd a kormány májusban elfogadta az ITM által előterjesztett ágazati stratégiai dokumentumokat és jóváhagyást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFIA) 145 milliárd forint keretösszegű kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiája is - emlékeztetett Bódis József, hozzátéve: ennek a keretnek idén mintegy 40 százalékát, 62 milliárd forintot fizetnek ki a kutatóknak.

 

Átadták a 2019-es Magyar Innovációs Nagydíjat

A 2019-es Magyar Innovációs Nagydíjat a 3DHISTECH Kft. kapta a digitális patológiai diagnosztika céljára kifejlesztett Pannoramic termékcsaládért

 

Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke kiemelte, hogy a Magyar Innovációs Nagydíj ma az ország legjelentősebb olyan elismerése, amelyet intézmények, vállalatok kaphatnak. A nagydíjat azoknak az innovációs teljesítményeknek az elismerése céljából alapították, amelyek a gazdaság, a vállalatok számára is hasznot hoznak - idézte fel Pakucs János, hozzáfűzve: a nagydíj mellett több minisztérium és intézmény további díjakat hozott létre, hogy további jelentős innovációk is elismerésben részesülhessenek. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke elmondta, hogy az NKFIH tavaly új innovációs díjat alapított Alapkutatástól a piacig címmel, ezt az elismerést a Magyar Innovációs Nagydíjjal és az ITM innovációs díjaival együtt adták át. 

 

A 3DHISTECH Kft. Innovációs Nagydíjjal jutalmazott Pannoramic termékcsaládja az optikaimikroszkóp-alapú patológiai szövettani diagnosztika úttörő, paradigmaváltó módszere és alkalmazásfejlesztése. A Pannoramic digitális patológiai termékcsalád CE IVD 2019-ben kapott engedélyt, és belföldön, illetve külföldön csaknem 50 helyen talált vevőre, ami 2019-ben a 3DHISTECH Kft. 3 milliárd forintos bevétel-növekedését eredményezte.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu