Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Tőkeemelés az önvezető járművet fejlesztő magyarországi cégnél

2020. June 23. 13:11
Tőkeemelés az önvezető járművet fejlesztő magyarországi cégnél

Magyarország egyre fontosabb szerepet tölt be az elektromos és önvezető járművek fejlesztésében, ez a magyar gazdaság versenyképességét és gyorsabb ütemű újraindulását is segíti – jelentette ki Varga Mihály az önvezető járműveket fejlesztő AImotive Kft. tőkeemeléséről tartott tájékoztatón.

A pénzügyminiszter kiemelte: a Széchenyi Tőkealap-kezelő közreműködésével összesen hatmilliárd forintos tőkeemelés történt a cégnél, amelynek fele államilag biztosított tőkeforrás volt. A befektetésnek köszönhetően az önvezető járművek fokozottan erős nemzetközi versenyében is sikeres lehet a vállalkozás. Magyarország jó adottságokkal bír a járműgyártás terén, az ágazathoz kapcsolódó kutatás-fejlesztések világszínvonalat képviselnek, ezért a kormány minden rendelkezésére álló eszközzel segíti az ezen a területen működő vállalkozásokat – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: a magyar vállalkozások fejlesztési hajlandósága a járvány alatt és azt követően is erős maradt, amelyhez hozzájárulnak a Pénzügyminisztériumhoz tartozó Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. befektetései is. A Széchenyi Tőkealap-kezelő és a Lead Ventures Alapkezelő közreműködésével az AImotive önvezető szoftverfejlesztéséhez 6 milliárd forintos tőkeemeléssel járult hozzá, a teljes tőkeemelés fele, 3 milliárd forint államilag biztosított tőkeforrás volt.

 

Hatmilliárd forintos tőkeemelés az önvezető járművet fejlesztő magyarországi cégnél

 

A tárcavezető a gazdaság újraindításáról szólva elmondta: Magyarország az egyik legeredményesebben védekező ország Európában, és a jó alapokkal bíró magyar gazdaság gyorsabban lesz képes újjáépülni is. Ehhez az eredményhez hozzájárult a magyar kormány munkahelymegőrző és gazdaságvédelmi programja is. Varga Mihály az intézkedések eddigi eredményeit ismertetve kiemelte, hogy a bértámogatási programokban 200 ezer munkahely kapcsán érkezett be eddig kérelem, a versenyképesség-növelő támogatás keretében 806 cég 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalta, ezzel 144 ezer munkahelyet védtek meg. A gazdaságvédelemhez kapcsolódó összes intézkedéssel több mint 1,2 millió magyar munkavállalót támogat a kormány, a hitelmoratóriumnak köszönhetően pedig közel 2000 milliárd forint maradt a családoknál és a vállalatoknál.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu