Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Település- és vállalkozásfejlesztés a gödi gazdasági övezetben

2020. June 18. 16:23
Település- és vállalkozásfejlesztés a gödi gazdasági övezetben

Április 18-án a kormány létrehozta az első gazdasági övezetet Gödön, mellyel kapcsolatban Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke interjú keretében hangsúlyozta: a megyei önkormányzatnak nagy tapasztalata van a településfejlesztési projektek terén és a vállalkozásfejlesztésben, így komplexen tudja kezelni a forrásokat.

Szabó István felidézte, a kormány úgy döntött, megerősíti azokat a területeket, ahol munkahelybővítés zajlik, ennek eredményeképp két hónappal ezelőtt létre hozták az első gazdasági övezetet Gödön, ahol a Samsung beruházásának köszönhetően 4300-ra nő az ott foglalkoztatottak száma. A kijelölt gazdasági övezetből származó adóbevételeket elsősorban a terület környékének fejlesztésére kell költeni. Annak érdekében, hogy felmérjék a lakosság igényét, online közmeghallgatást szerveztek. A lakosok számára három dolog élvez jelenleg prioritást: az építkezés alatti porszennyeződés megszüntetése, a biztonságérzetüket növelő riasztórendszer kiépítése, valamint a zajvédelem fejlesztése.

 

 

A megyei közgyűlés elnöke kiemelte: a Samsung rövid időn belül megoldott az építkezés okozta porszennyezést, valamint vállalta, hogy kiépíti a Monitoring Lakossági Riasztórendszert (MoLaRi). A zajcsökkentés érdekében zajvédőpaneleket helyezett ki a gyár, a megyei önkormányzat pedig erdősávot telepít a leginkább érintett lakópark közelébe. Szabó István hozzátette, a gödi önkormányzat is kapott forrást erdőtelepítésre. Szabó István a megyei önkormányzat következő feladataként jelölte meg a gazdasági övezet egészének infrastrukturális fejlesztését, azaz a gáz és az elektromos áram kiépítését.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu