Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

9 milliárd forint támogatásra pályázhatnak az önkormányzatok

2020. June 07. 14:38
9 milliárd forint támogatásra pályázhatnak az önkormányzatok

Idén is biztosít a központi költségvetés vissza nem térítendő támogatást az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések és felújítások támogatására.

A pályázat célja – az előző évekhez hasonlóan – a bölcsődei és óvodai ellátás, az egészségügyi alapellátás feltételeinek biztosítása és javítása, az önkormányzati hivatal épületének fejlesztése, vagy felújítása, a rendszeres testmozgáshoz szükséges feltételek megteremtése és a belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztése. A rendelkezésre álló forrás összesen 9 milliárd forint. Ebből intézményfejlesztésre 3 milliárd forint, sportfejlesztésre 500 millió forint, út-, illetve járdafelújításra 5,5 milliárd forint fordítható. 

 

9 milliárd forint támogatásra pályázhatnak az önkormányzatok

 

A pályázat kizárólag elektronikus úton, az ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül nyújtható be, az erre a célra kialakított pályázati felületen. A támogatásokra legkésőbb 2020. július 10-ig lehet pályázni. A pályázatokról a belügyminiszter 2020. október 16-áig dönt, melyről a döntést követő 10 munkanapon belül értesítik a pályázókat és azt a kormányzati honlapon is közzéteszik. A döntés meghozatalánál előnyt élveznek többek között a fenntartási költségek csökkentését célzó intézményfejlesztések, a több település és több sportág befogadására alkalmassá váló, illetve a fogyatékkal élők lehetőségeit bővítő sportfejlesztések, valamint a tömegközlekedés által igénybe vett utak felújítására vonatkozó felhasználási célok.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu