Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

A pünkösdi hosszú hétvégén újraindult a belföldi turizmus

2020. June 08. 13:14
A pünkösdi hosszú hétvégén újraindult a belföldi turizmus

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

Könnyid László közölte: jellemzően pénteken nyitott ki a szálláshelyek döntő többsége, szinte valamennyi vendéglátóegység és a fürdők is várják már a vendégeket országosan. Azt mondta: kedvezőek a tapasztalatok, mind a vendégek, mind a szolgáltatók fegyelmezetten betartják az előírásokat. A vezérigazgató-helyettes szerint méréseik már hetedik hete azt mutatják, hogy a belföldi vendégek egyre inkább az országhatáron belül tervezik nyári pihenésüket, jelenleg kétharmados ez az arány.

 

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség június 1-jén elindította belföldi kampányát, amellyel arra buzdít mindenkit, hogy barangoljon belföldön, fedezzen fel izgalmas úti célokat. A kampány szlogenje "Együtt, itthon, szabadon - Magyarország visszavár". A kampányhoz minden eddiginél több, csaknem 450 szálláshely, vendéglátóegység, fürdő, illetve más turisztikai szolgáltató és attrakció csatlakozott kedvezményes ajánlatokkal. Ők "Visszajövünk!" elnevezéssel speciálisan a nyár eleji időszakra hozták létre a kedvezményeket, vagy többletszolgáltatásokat nyújtó ajánlataikat, amelyeket a csodasmagyarorszag.hu weboldalon gyűjt össze és népszerűsít az MTÜ. Az ügynökség számára elsődleges szempont volt, hogy megmutassa, az erdők, vizek, kastélyok, múzeumok, szállodák és éttermek újra nyitva állnak, de még ennél is fontosabbak a turisztikai attrakciók, élmények mögött álló emberek, családok, akik a nehéz időszak után visszavárják a magyar utazókat.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu