Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét

2020. June 01. 09:59
Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét

Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét. Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a beruházás jelentőségét jelzi, hogy tavaly a mezőgazdasági beruházásokon belül a gazdák az erőgépek beszerzésére költötték a legtöbbet.

Az agrárminiszter kiemelte: az egyéni és társas vállalkozások 2019-ben 180,7 milliárd forintért vásároltak új gépeket, ami az előző évhez képest 3 százalékos növekedés. A mezőgazdasági gépberuházások összértékének 56 százalékát az erőgépek beszerzése tette ki, a teljes értékesítésen belül a traktorok 34 százalékos arányt képviselnek. Muhari Béla, a Royal Traktor Zrt. vezérigazgatója elmondta, 20 új munkahely jön létre a telephelyen, ahol a tervek között szerepel értékesítési képzések indítása. Rámutatott: a koronavírus-járvány ráirányította a figyelmet az agrárágazat stratégiai jelentőségére, hiszen folyamatosan ellátták feladatukat a benne dolgozók a járvány idején is.

 

Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét

 

Kiemelte: az új traktorok vásárlását az agrártárca a Vidékfejlesztési Program forrásaiból támogatta, a több mint 3 ezer eladott traktor a bővülő értékesítés legnagyobb hányadát tette ki. Mint mondta, a kedvező kamat- és finanszírozási környezet, a kedvezményes hitelprogramok, a munkaerőhiány hatására az agrárberuházások további növekedése várható. Közölte: a cég a Belarus MTZ erőgépek első számú forgalmazója valamint a lengyel Farmtrac Tractors Europe erőgépek kizárólagos magyarországi forgalmazója, csaknem 70 külföldi gyártó szerződött partnere. Nagy István úgy fogalmazott, hogy a magyar mezőgazdaság korszakváltás küszöbéhez ért, a jövő pedig az agrármodernizáció és az agrárdigitalizáció. Muhari Béla elmondta azt is, hogy a cég tulajdonában több mint 80 traktor van a pápai, kecskeméti és mátészalkai telephelyeken. A következő telephely megvalósítását Kaposváron tervezik még ebben az évben - tette hozzá. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu