Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

Sikeres a Digitális Összefogás akció

2020. April 26. 09:43
Sikeres a Digitális Összefogás akció

A koronavírus-járvány, illetve az amiatt kialakult nehézségek azt is megmutatják, hogy az emberek többsége kész segíteni a bajban. A Digitális Összefogást is azért hívtuk életre, hogy azoknak a cégeknek, szervezeteknek, amelyek egy-egy szolgáltatással vagy akár eszközökkel tudják enyhíteni a problémákat, legyen egy platformjuk, amelyen ezt a lehető legcélszerűbb módon megtehetik - mondta Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szerint az elmúlt hetek azt bizonyítják, hogy sikeres ez az együttműködés. "Rengeteg felajánlás érkezik, az összértékük, ha a piaci árukat vesszük alapul, meghaladja a 30 milliárd forintot is. Számos digitális szolgáltatást és alkalmazást tesznek ingyenesen elérhetővé a vállalkozások, de a közelmúltban például ötven okoseszköz is eljutott nehéz helyzetben lévő családokhoz, gyerekekhez. Így ők is megfelelően be tudnak kapcsolódni a digitális oktatásba" - számolt be az MTI-nek Schanda Tamás. Mint mondta, a Van helyed! Alapítványon keresztül juttatták el a Huawei Technologies Hungary okostelefonokat és notebookokat a tanulóknak.

 

Sikeres a Digitális Összefogás akció

 

A Digitális Összefogás célja, hogy a digitális ágazat szereplőinek felajánlásaival, a Magyarországi 5G Koalíció, a Mesterséges Intelligencia Koalíció, a Hírközlési Érdekegyeztetési Tanács, az IVSZ Szövetség a Digitális Gazdaságért, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, valamint az Infotér részvételével a magyar polgárokra nehezedő terhek, a digitalizáció adta lehetőségek kiaknázásával a Digitális Jólét Program keretében a DJN Kft. koordinációjában csökkenjenek. Eddig több mint 330 felajánlás érkezett, ebből mintegy 170 a weboldalukon is elérhető, több mint 160 pedig egyedi jellegű.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu