Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Külföld

Az amerikai szenátus 484 milliárd dolláros csomagtervet fogadott el

2020. April 22. 09:24
Az amerikai szenátus 484 milliárd dolláros csomagtervet fogadott el

Az amerikai szenátus elfogadta a 484 milliárd dolláros pénzügyi csomagtervet, amely révén segítséget kapnak a többi között a kisvállalkozások és a kórházak a koronavírus-járvány okozta nehézségek leküzdéséhez.

A csomagterv eredetileg 320 milliárd dolláros összeget tartalmazott, és csak a kisvállalkozókat segítette volna. Az összeget azonban megtoldották további 75 milliárddal a kórházak támogatására, 25 milliárd dollárt szánnak még a vírustesztek elvégeztetésére, és plusz 60 milliárd dollárról döntöttek a farmerek és az állattenyésztők megsegítésére.  A segélycsomagról napok óta egyeztetett Steve Mnuchin pénzügyminiszter a szenátus vezető politikusaival.

 

Az amerikai szenátus 484 milliárd dolláros csomagtervet fogadott el

 

A terv Donald Trump amerikai elnök támogatását is élvezi. Az elnök korábban számtalan Twitter-bejegyzésben nógatta a törvényhozókat, hogy vitassák meg és fogadják el a csomagtervet. A pénzügyi csomagot a héten még a képviselőháznak is el kell fogadnia. Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője jelezte újságíróknak: Nancy Pelosi, szintén demokrata párti házelnök már folytatja róla a tárgyalásokat a pénzügyminiszterrel és a képviselőház vezető republikánus politikusaival.

 

T.D./MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu