Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Új exporttámogatási és beruházás ösztönzési programot indít a kormány

2020. April 19. 13:05
Új exporttámogatási és beruházás ösztönzési programot indít a kormány

Új exporttámogatási és beruházás ösztönzési program elindításáról döntött a kormány - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető kifejtette: a magyar gazdaság teljesítményét alapvetően meghatározzák a külpiaci eredmények, és az elmúlt években a magyar vállalatok nagyon sokat tettek azért, hogy az exportpiacokon sikerrel szerepeljenek. "Most ezeket a sikereket kell megvédenünk" - tette hozzá. Közölte: ennek érdekében a kormány úgy döntött, hogy az Eximbank három új terméket indít el. Egy kedvezményes hitellehetőséget biztosít magyar cégeknek beruházásokhoz, illetve forgóeszköz-hitel formájában úgy, hogy a kisvállalkozásoknak a forgóeszköz-hitel kamata egy éven belüli hitelfelvétel esetén csak 0,1 százalék lesz. Emellett egy garancia- és egy biztosítási programot is elindítanak, amellyel lehetővé teszik a magyar vállalkozásoknak, hogy fenntartsák a kereskedelmi banki hiteleiket, illetve az exportpiacokról érkező késedelmes fizetések esetében is megvédik őket a késedelmek negatív hatásaitól - magyarázta.

 

Új exporttámogatási és beruházás ösztönzési programot indít a kormány

 

Szijjártó Péter kiemelte: ugyanakkor az Európai Unió lehetővé tette azt is, hogy 800 ezer euróig gyakorlatilag ellenőrzés és mindenfajta többletvizsgálat nélkül lehet támogatást adni azon cégek beruházásaihoz, amelyek a koronavírus-járvány által okozott helyzetből fakadóan veszteségeket szenvednek el. Ezért egy olyan új beruházás-ösztönzési döntést is hoztak, amelynek értelmében 800 ezer eurós nagyságrendig támogatják Magyarországon működő, exportáló vállalatok beruházásait - mondta. Hozzáfűzte: ez a támogatási érték az összberuházás 50 százalékát is elérheti.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu