Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Külföld

Csehországban továbbra is kötelező a szájmaszkok köztéri használata

2020. April 15. 13:56
Csehországban továbbra is kötelező a szájmaszkok köztéri használata

Bár a következő hetekben Csehországban fokozatosan feloldják az üzleti életet, szolgáltatásokat és vállalkozásokat korlátozó, a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket, a szájmaszk kötelező köztéri használatának eltörlése nincs még napirenden - közölte Adam Vojtech egészségügyi miniszter.

"Megegyeztünk, hogy ezt a kötelezettséget egyelőre nem szüntetjük meg. Az arcmaszkok, mint rendkívül fontos intézkedés, beváltak" - szögezte le a miniszter. Az arcmaszkok kötelező használatának enyhítése szerinte a járvány további alakulásának függvénye. Csehországban szerda reggel 6151-re emelkedett az új koronavírus által fertőzöttek száma, ami 92-vel több, mint kedden. A növekmény azonban már harmadik napja száz alatt van, a korábbi napok átlagának a felét sem éri el. Jan Hamácek belügyminiszter szerint ez a kedvező statisztika azonban a közeli napokban, amikor megmutatkozik a szabályok lazább húsvéti kezelése a lakosság részéről, újra romolhat.

 

Csehországban továbbra is kötelező a szájmaszkok köztéri használata

 

"Húsvétkor sokan nem tartották be a kötelező szabályokat. Attól tartok, hogy ennek hatása 7-8 nap múlva megmutatkozhat" - válaszolta Hamácek a közszolgálati hírtelevízió kérdésére. Csehországban az első fertőzést március elsején mutatták ki. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu