Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

Érdemes informatikai képzéseket választani

2020. January 21. 12:10
Érdemes informatikai képzéseket választani

Egyre növekszik az érdeklődés a felsőoktatási informatikai képzések iránt, és a kormány továbbra is arra biztatja a fiatalokat, válasszák minél többen az ilyen típusú képzéseket - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Az államtitkár kifejtette: arra buzdítanak, hogy a felsőoktatási tájékoztató böngészése közben mindenki fordítson kiemelt figyelmet arra az összesen 20 felsőoktatási intézményre, ahol informatikát lehet tanulni. Schanda Tamás rámutatott: a kormány azt szeretné, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek. Mivel az informatika a leggyorsabban fejlődő ágazat, az ilyen irányú képzések biztos megélhetést nyújthatnak a későbbiekben a fiataloknak - hangsúlyozta. Kiemelte: a hazai GDP több mint ötödét közvetve a digitális gazdaság állítja elő, Magyarország élen jár ezen a területen Európában. Az informatika és az IKT iparág (azaz a információs és kommunikációs technológiák) szerepe és súlya folyamatosan növekszik a magyar és a nemzetközi gazdaságban, így az informatikus szakemberek is egyre keresettebbek a munkaerőpiacon.

 

Érdemes informatikai képzéseket választani

 

Felidézte: a kormány azért fogadta el 2016-ban a Digitális Oktatási Stratégiát (DOS), hogy az oktatási, nevelési rendszerben való szemléletváltással Magyarország alkalmazkodjon a digitalizáció kihívásaihoz. Schanda Tamás kitért arra: A Programozd a jövőd! projektet is azért indították el 2016-ban, hogy egyre több fiatal válasszon informatikai képzést a felsőoktatásban, illetve, hogy akik már ilyen területen tanulnak, további, a piaci körülményeket, lehetőségeket minél jobban bemutató programokon is részt vehessenek. A program keretében például pályaválasztás előtt álló általános és középiskolás diákoknak tartanak pályaorientációs, motivációs előadásokat IT-cégek informatikusai, vagy a területtel foglalkozó más szakemberek. Eddig több mint 200 előadás valósult meg, és ezek több mint 12 ezer diákot értek el. Azért, hogy az informatika világát minél érdekesebben és szemléletesebben lehessen bemutatni, úgynevezett digitális élményközpontok elindítását is ösztönözik.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu