Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Elengedhetetlenek a korszerű technológiák

2019. November 04. 12:10
Elengedhetetlenek a korszerű technológiák

A korszerű technológiák alkalmazásának és a magas hozzáadott értéket teremtő befektetéseknek köszönhető, hogy a magyar gazdaság a nemzetközi lassulás ellenére sem vesztett a növekedési lendületből - mondta az innovációs és technológiai miniszter.

Palkovics László kiemelte, hogy nem csupán az ide érkező befektetési összegek magasak, hanem az általuk létrehozott gyártás hozzáadott értéke is, és egyre általánosabb a kutatási és innovációs központok megtelepedése. A tárcavezető üdvözölte, hogy a Brexit közeledtével a startup cégek is egyre vonzóbb célpontnak tekintik Magyarországot. A kutatásra és fejlesztésre fordított költségvetési támogatás 2021-ben és 2022-ben is bővülni fog, és 2030-ra elérheti a 3 százalék körüli arányt, vagyis a legfejlettebb országokéval kerülhet azonos szintre - közölte a miniszter.

 

Hangsúlyozta, hogy a kutatóhálózat átalakítását végig kell vinni, és ehhez kapcsolódóan még számos finanszírozási kérdés vár rendezésre. Szorgalmazta emellett a kutatási intézmények, az egyetemek és a vállalatok szorosabb együttműködését, és hozzátette, hogy a felnőttképzésben az államnak jelentős mértékben kell kiegészítenie a munkaadók szerepvállalását.

 

Elengedhetetlenek a korszerű technológiák

 

Palkovics László kiemelte, hogy a digitalizáció áthatja és átalakítja a gazdaság összes ágazatát, és a mindennapi élet valamennyi területét, ezért hátrányba kerülnek a folyamatból kimaradó államok. Magyarország ennek a kihívásnak megfelelően alakította ki a stratégiáit és a cselekvési terveit, az új technológiák köré szervezi a science parkok országos hálózatát, és ösztönzi a digitalizáció széles körű felhasználását. Véleménye szerint az utóbbi annak ellenére szorul további támogatásra, hogy a belföldi digitális infrastruktúra és gazdaság nemzetközi összevetésben is fejlett.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu