Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Belföldi hírek

Tíz százalék felett nőttek a bérek Magyarországon

2019. October 30. 12:45
Tíz százalék felett nőttek a bérek Magyarországon

10,7 százalékkal nőttek a keresetek 2019 első nyolc hónapjában, ezzel már harmadik éve kétszámjegyű a béremelkedés Magyarországon – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte: az elmúlt egy évben – nemzeti valutában számolva – Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a bruttó bérek a visegrádi országok közül, amely a fogyasztás emelkedésén keresztül a magyar gazdaság növekedését is nagyban segíti.

A 2016-ban kötött adócsökkentési és béremelési megállapodás eredményeként 2017-ben és 2018-ban is átlagosan több mint egyhavi bérrel többet vihetett haza minden magyar munkavállaló – emlékeztetett Varga Mihály. Mint mondta: idén is folytatódtak a kedvező folyamatok, a nemzetgazdaságban 10,7 százalékkal, a versenyszférában 11,4 százalékkal emelkedtek a keresetek, míg a reálbérek hét százalék felett erősödtek. Régiós összehasonlításban figyelemre méltó, hogy az euróban számolt nettó keresetek 2010 és 2018 között – Lengyelország után – Magyarországon nőttek a második legnagyobb mértékben a V4-országok közül.

 

Tíz százalék felett nőttek a bérek Magyarországon

 

A miniszter kiemelte, a magyar vállalkozások hatékonyságjavító fejlesztéseinek ösztönzése hozzájárul ahhoz, hogy a foglalkoztatás tovább emelkedjen a magas hozzáadott értéket előállítani képes munkakörökben, amely a bérek felzárkózását is érdemben segíti. Varga Mihály közölte, a tárca várakozásai szerint az elkövetkezendő időszakban tovább emelkednek a keresetek Magyarországon, így az előző évekhez hasonlóan folytatódhat a magyar bérek felzárkózása, és tovább erősödhet a magyar családok anyagi helyzete.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu