Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

NKFI: piacorientált KFI stratégiát hoztunk létre

2019. October 28. 12:13
NKFI: piacorientált KFI stratégiát hoztunk létre
Az Infotér konferencián előadást tartott Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, valamint Dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program  szakmai vezetője.

Dr. Birkner Zoltán először felidézte, hogy az elmúlt egy évben négy fő dolgot ért el az NKFI Hivatal. "Rendbe tettük, hogy a kutatás-fejlesztés és innováció kapcsolata, újragondoltuk Magyarország intézményhálózatát, tisztáztuk, hogy a nagyvállalatokal a magyar egyetemi hálózat segítségével kötjük össze a kkv-szektorral, valamint a hazai struktúrát az európaival harmonizáltuk össze."

 

 

Kiemelte, hogy újra kellett definiálni a hivatalt, vagyis piacorientált KFI struktúrát hoztak létre. Az elért eredmények között említette, hogy fókuszba állították az egyetemek és a kkv-k közti együttműködéseket, részt vettek a Horizont Európa program előkészítésében, kialakították a Startup programot, valamint nemzetközi projekteket készítettek elő. A jövőbeni tervek között említette egy regionális együttműködési hálózat létrehozását, illetve azt a célt, hogy minél több uniós forrás érkezzen Magyarországra, amelyet mesterséges intelligencia kutatásra lehet fordítani.

 

 

Dr. Gál András Levente elmondta: februárban a DJP szakmai vezetése elkezdett egy olyan működési modell felvázolását, "ami egy fajta turbó meghajtásként felpörgeti a kormányzati működést". Ennek nyomán elkészült a DJP 2030 fogalmi kerete, melynek célja, hogy egy tiszta adatokra épülő, alapvetően automatizált, mesterséges intelligencia által vezérelt közigazgatás jöjjön létre. "Ez hasonló kihívásokat foglal magába, mint a közlekedéstudomány" - fogalmazott.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu