Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Elindította 5G mobilhálózatát a Vodafone

2019. October 19. 08:00
Elindította 5G mobilhálózatát a Vodafone

A Vodafone 20 éve folyamatosan megújulásra törekszik Magyarországon, és jelentős szerepet vállal a legkorszerűbb távközlési technológia, az 5G társadalmi hasznosításában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter abból az alkalomból, hogy a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Vodafone Magyarország belföldön elsőként, Budapest belvárosára kiterjedően megkezdte a kereskedelmi 5G-szolgáltatást.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Vodafone az 5G hálózat fejlesztésével a magyar gazdasági növekedés fenntarthatóságához is hozzájárul. Felidézte, hogy 20 éve a Vodafone átalakította a magyar távközlési piacot, a verseny élénkítésével hozzájárult a mobilkommunikáció terjedéséhez. A társaság tagja az 5G Koalíció igazgatóságának, és a Mesterséges Intelligencia Koalíciónak, alapítványa támogatja digitális oktatás fejlődését, 4 éve Digitális Iskola Programot indított- tette hozzá. A Vodafone - mint fogalmazott -az elsők között telepített Magyarországra szolgáltató központot, hozzájárulva a jól képzett és nyelveket beszélő fiatalok belföldi foglalkoztatásához.

 

Elindította 5G mobilhálózatát a Vodafone

 

Az új világgazdasági korszak Szijjártó Péter szerint új versenyhelyzetet teremt, a vállalatok egymással versenyezve fejlesztik a technológiai újításokat. A kormány felelőssége meggyőzni őket, hogy ezek hasznosítására és az újabb befektetésekre Magyarország a legalkalmasabb - hangsúlyozta. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint 2023-ra a legnagyobb városokra és a legfontosabb útvonalakra, 2025-re pedig az egész országra kiterjedhet az 5G hálózat. Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, az 5G sikere mögött vállalkozók, kormányzati szereplők, szabályozók, egyetemek, innovátorok és iparági szereplők együttműködése áll, és eredményezhet újabb hasznos megoldásokat. Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese üdvözölte, hogy Magyarország is részt vett a vállalat 5G-tesztjeiben, és ezzel hozzájárult az intelligens eszközökben rejlő lehetőségek kihasználásához. Az 5G forradalmasítani fogja az ipart, és hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy az intelligens eszközök terjedését is a hasznára fordíthassa - tette hozzá.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu